Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #27 s metalem a Iron Manem


ikona
Cival
víkendový výplach
Dlouhonohá dvojnice Megan Fox, rozverné začátky Christopha Waltze, klasické video k Twilight sáze a spousta dalších drobností, které odpadly od promítaček... 

Týden utekl jako voda a výplach s tou vodou proplachuje vaši hlavu. Dalších deset položek spojených se světem filmu vám v ní snad i něco zachová.

Scénka týdne

I humorné scénky s celebritami mají svoje „all-star" provedení. Skeč od Jimmyho Kimmela, který vás zavede do zákulisí Klubu pohledných mužů, je jednoznačným příkladem takového setkání hvězd. Celebrita, kam se podíváš… a navíc v opravdu vtipné devítiminutovce…

Odhalení týdne

Jimmy Kimmel prožil vůbec velmi veselé období. Po Oscarech se vezl, jak jen mohl: Roberta Downeyho jr. si vytáhl do své show kvůli exkluzivní světové premiéře traileru na Iron Mana 2, a pak ještě zvládl odhalit utajené filmové kořeny oscarového laureáta Chritopha Waltze. Rakouský herecký king měl znepokojivou rozvernost v sobě dávno před tím, než ji obnažil a nakonec i před celým světem nezvratně proslavil Quentin Tarantino.

Omyl týdne

Megan Fox je stále nejsledovanější sexbombou současnosti. A přinejmenším do premiéry třetích Transformerů, kde ji Michael Bay dost možná odstřelí a nahradí novějším materiálem, se na tom asi nic nezmění (anebo něco zásadního přinese uvedení The Losers se Zoe Saldanou?). Na webové „pobočce“ JoBla MovieHotties.com si proto Megan dost hledí. Přesto se jim povedlo ukázkové faux pas, když si ji spletli s dánskou modelkou Miou Rosing. Ta není nějak moc známá, a když ano, tak proto… že si ji lidi pletou s Megan Fox. Na druhou stranu, je to asi lepší situace, než když si vás lidi pletou třeba se Zdeňkem Škromachem.

Reklama týdne

I v téhle scénce světelkuje velká celebrita. Nejlíp na ni naláká věta „oscarová laureátka Marion Cotillard vynalezla způsob, jak zamezit tomu, aby se jí chlapi koukali do výstřihu místo do očí“. Zůstane ale otázka, jak to, že do těchhle šíleností všechny ty filmové superstar lezou?

Překladalské nástrahy týdne

Překládat některé názvy filmů do češtiny je peklo. Peklo o to pekelnější, když je pekelný už originální název. Strůjci série Rychle a zběsile se dostali do svízelné situace ve chvíli, kdy trojnásobnou variaci na titul „The Fast and the Furious“ napotřetí nezměnili o číslovku, ale jen z něj vypustili určitý člen - název Fast and Furious u nás šel pod trochu šikovnějším titulem Rychlí a zběsilí. Jenže za rok přijde pátý díl, a ten se bude jmenovat stroze Fast Five. Do českých kin kvůli tomu přijde snímek Rychlá a zběsilá pětka, což mi při vší snaze zní spíš jako kódové označení pro Rychlou rotu Chipa a Dalea. Možná ještě zajímavější je název Dostaň ho tam! Spin-off Kopaček bude pod takovým kódem asi hledat jen opravdový znalec…

Kraťasy týdne

Krátké filmy jsou super, protože můžou leckdy dovést k hlubokému uměleckému prožitku, aniž by člověka obíraly o čas. Některé bijáky jsou ale kratší než krátké. Kde je limit? Dá se třeba něco sdělit i v pěti sekundách? Podívejte se na dvacet příkladů a posuďte to sami. Třeba vás napadne námět na vlastní pětisekundovku, kterou dobudete v brzké budoucnosti svět.

Chyba týdne

Na druhý MZ Skalpel Iron Mana 2 se asi nedostane dost nového materiálu, protože do premiéry už zbývá jen nějaký měsíc a půl, takže se možná ani nestihne zjevit nějaký finální, absolutně nabušený trailer. Můžeme si proto alespoň tady ukázat na docela vtipný moment z akčních skopičin Scarlett Johansson aka Black Widow. Scarlett je sexy, ale v tělocviku asi má rezervy, proto jí v bitce zaskakuje kaskadérka. Všímaví fanboyové, kteří projíždí spoustu trailerů záběr po záběru, tuhle berličku odhalili.

Fanouškovský výlev týdne

Vrátila se Twilight sága, musela se logicky vrátit i její nejhlasitější fanynka s další bezprostřední reakcí na upoutávku. Tohle video nevybočuje z linie jejích předchozích výstupů, ale kvůli těm HULK-SMASH!!!-momentům z 0:16 a 2:08 rozhodně stojí za vidění.

Zpěvák týdne

Hudební kariéry herců tu mapujeme poměrně pravidelně a poctivě. Málokterá se ovšem jeví navenek tak bizarní jako muzikantské řádění hraběte Dooku. Christopher Lee má jako hororová legenda logicky nejblíž k temnému metalovému nářezu, nestydí se za to, a rozhodně se proto nijak netají se svými hudebními zásahy. Dokonce ho můžete vidět i v akci. Třeba v promoklipu (který Tim Buton asi netočil), jenž linkujeme pod obrázkem.

Duel týdne

Dneska se nebudeme bavit na rovině obecné, ale zaměříme se na detail. Na dva příbuzné z jedné železité rodiny. WALL-E je momentálně na výši, neb má Oscara. Odrodil jej ale do velké míry Johnny Pětka. Kdybyste si měli vybrat, komu byste dali svůj hlas? A proč by vás zrovna zajímal víc němý pixarovský robot, nebo hláškař z Čísla 5?

                            

Za týden zdar.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (51)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace