Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #25 o Predátorech a Star Treku


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Vesmírné lodě, mezigalaktičtí zabijáci, zombie pohádky a šance vydělat deset tisíc dolarů.  

Výplach s pořadovým číslem 25 je tady. Hurá na něj...

Trailer týdne

Reklamy můžou mít různou podobu. Horst Fuchs vás v nich může přesvědčovat, že bez nového kráječe zeleniny nemá váš život smysl a kosmetické společnosti zase často tvrdí, že pokud nepoužijete jejich vodu po holení, dámy na vás nebudou ani plivat. Ale někdy se objeví něco mnohem zajímavějšího. Třeba Clive Owen a jeho BMW. Společnost Phillips se rozhodla zkusit propagovat své výrobky trošku jinak. Nedávno s pomocí režiséra Adama Berga natočila krátký film o tom, jak to dopadne, když se v jeden moment dokonale vymyšlená bankovní loupež absolutně pokazí, teď naverbovala pětici mladých režisérů ze stáje Ridleyho Scotta a řekla jim, ať si prostě natočí, co budou chtít. A upoutávka vypadá zatraceně zajímavě. Je libo akci, animák, sci-fi, thriller nebo drama? Vyberte si.

Upgrade týdne

Nový Star Trek byl bez debat jedním z nejzábavnějších filmů loňského roku. J. J. Abrams dokázal dát dohromady vynikající herce, sehnal si dost peněz na to, aby si posichroval kvalitní triky a natočil velkolepé sci-fi, na které bylo radost se dívat. Druhý díl je jen otázkou času, ale fanoušci se zatím můžou maximálně tak dohadovat, s kým si to kapitán James T. Kirk rozdá příště, pokud se vám však po Star Treku stýská už teď, následující video by vás mohlo potěšit. I když finále filmu bylo správně epické, ukazuje se, že tahle vesmírná sága má potenciál doslova nekonečný a že bychom se mohli jednoho dne dočkat bitek, které splní fandům science fiction jejich nejtajnější sny.

Comics týdne

Předělávka kultovního akčního seriálu z osmdesátých let A-Team dorazí do kin až v létě, pokud se ale bandy vojáků, kteří přešli kvůli falešnému obvinění z válečných zločinů do soukromého sektoru, nemůžete dočkat, Foxové se rozhodli trošku vám to ulehčit. Od března totiž budou vycházet comicsy, jež mají fungovat jako prequel k filmu. Série War Stories nabídne jednotlivé příběhy každého člena a Shotgun Wedding se zase bude zabývat prvními společnými misemi. V květnu by navíc comicsy měly vyjít komplet vázané. A na scénářích se mimochodem podílí i režisér Joe Carnahan. Pár obrázků najdete tady.

Úlet týdne

Predátor je klasika, Predátor 2 už ale takový úspěch neslavil. I když jde stále o vysoce nadprůměrné akční sci-fi se sympaťákem Danny Gloverem v hlavní roli, legendou se tenhle film na rozdíl od jedničky nestal. Originál s Arnoldem a jeho komandem kulturistů měl originální příběh, napětí, skvěle zrežírovanou akci a tajemné monstrum jako hlavního padoucha. Dvojka ale i dvacet let od premiéry ukazuje, že má pořád co nabídnout.

Nabídka týdne

V Indii se netočí jen filmy, ve kterých tančí Superman s Batmanem, ale úspěch tam mají i horory. Režisér Ram Gopal Varma vypustil před dvěma lety do kin film s názvem Phoonk, a protože přišlo dost lidí, chystá se letos do kin dvojka a režisér jí evidentně hodně věří. Tvrdí totiž, že neexistuje člověk, který by se u jeho novinky nebál a pokud si myslíte opak a jste přesvědčeni, že vás indičtí strašáci nemohou vyděsit, můžete na tom i pěkně vydělat. Varma totiž vyzývá každého hrdinu, aby se usadil sám do sálu a nechal na sebe napojit zařízení, které bude sledovat jeho tep a pokud bude všechno i při závěrečných titulcích v pohodě, dostane tenhle nebojsa deset tisíc dolarů. Trailer na Phoonk 2 naznačuje, že to nebudou moc těžce vydřené peníze.

Technika týdne

I ten největší technický laik, pro něhož elektronika začíná vypínačem a končí žárovkou, určitě ví, že nacpat do filmu digitální postavu, která by vypadala jako živá, není žádná sranda. Glum, King Kong, robot Sonny, Cameronovi modrásci nebo další hrdinové, jež vyšli z počítačů, museli dát svým tvůrcům pořádně zabrat. Málokdo si ale nejspíš dokáže představit, co je potřeba mít za stroje k tomu, abychom v kinech mohli tyhle digitální postavy obdivovat a hádat se, jestli je jejich pohyb přirozený nebo ne. Tohle video a článek by nám ale mohlo alespoň malinko napovědět.

Reklama týdne

Není žádnou novinkou, že země, které chtějí přilákat turisty, najmou významné režiséry, jejichž úkolem je vypíchnout to nejzajímavější, co ten či onen stát nabízí. Někdy to může dopadnout trapně jako v případě reklamy na Českou republiku (která je údajně plná modelek, kýče a luxusu), jindy to ale může zafungovat a přitáhnout davy turistů. V Dánsku se v poslední době točí samé zajímavé filmy a je evidentní, že najít v téhle zemi šikovného režiséra, který by mohl pomoci hoteliérům, by neměl být problém. Lars von Trier by ale nejspíš nebyl nejšťastnější volbou.

Zombie týdne

Když má člověk příliš mnoho volného času, začne dělat blbosti. Třeba chodit na brigády, do přírody nebo na výstavy abstraktního umění. Čas se dá trávit ale i zajímavějším způsobem. Třeba tak, že vezmete bandu kamarádů, koupíte hodně makeupu a uděláte ze sebe zombie verze hrdinů pohádek Walta Disneye.

Otázka týdne

Režisér Neil LaBute sice natočil pekelně špatný horor Rituál, na divadle si ale udělal poměrně úspěšnou kariéru a jeho filmy jako Mezi námi muži nebo Podoba věcí také nejsou nezajímavé. Teď dostal od společnosti Sony jednoduchý úkol. Měl se několika lidí zeptat na otázku „:Jak daleko byste zašli, abyste zachránili někoho, koho milujete?“ Přesně touhle otázkou se totiž zabývá hra Heavy Rain, která slibuje malou herní revoluci. LaBute se tedy začal ptát a odpovídali mu lidé jako Nicolas Roeg, Chris Weitz, Samuel L. Jackson nebo Ben Chaplin. Sony to asi s Heavy Rain myslí hodně vážně.

Duel týdne

Z minulého duelu vyšel vítězně Freddy Krueger, ale Jason bojoval statečně až do konce. Tentokrát si to rozdají dva legendární herci, kteří patří už pár desítek let mezi to nejlepší, co se v Hollywoodu dá najít. Jednoduše řečeno Al Pacino vs Robert De Niro. Kdo je váš favorit a proč?

Za týden zdar.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (44)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace