Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Luc Besson a šmejdi z vesmíru


ikona
Mr. Hlad
luc besson
Možná, že režisérsky uvadá, jako producent ale pořád ještě má čuch na zajímavé projekty.  

Luc Besson byl před lety vynikajícím režisérem a slovo „vizionář“ se s jeho jménem spojovalo skoro stejně často jako slovo „génius.“ Ta doba je pryč. Besson se na režii vykašlal a rozhodl se udělat z Francie evropský Hollywood.

Občas se mu podaří vyprodukovat pecku jako 96 hodin, většinou se však podepisuje pod finanční jistoty jako je Kurýr nebo série Taxi.  A dost často také vypustí do světa prvotřídní kravinu, na kterou se nedá koukat. V budoucnosti ale chystá minimálně dva projekty, o nichž je dobré vědět. A teď nemyslím pokračování dobrodružství Arthura a Minimojů nebo odpudivě vypadající Adèle Blanc-Sec. Prvním z nich by měl být remake Okrsku 13. Nová verze režijního debutu  Pierra Morela se bude jmenovat Brick Mansion a jde v podstatě jen o to, aby se ve filmu mohlo mluvit anglicky a vydělalo se více peněz. Sám Besson ale přiznává, že problém může nastat s herci, protože podobně ohebných borců jako jsou David Belle a Cyril Raffaelli, v Hollywoodu moc není.

Ještě zajímavěji ale zní zápletka sci-fi Section 8. Děj by se měl odehrávat na vesmírné stanici, jež slouží jako supermoderní vězení, kde v umělém spánku chrní pětistovka těch nejnebezpečnějších vězňů, jaké může planeta Země nabídnout. Technika ale jednoho dne vypoví službu a vězni se probudí. Režie se ujmou Stephen St. Leger a James Mather a pokud mají v sobě alespoň trochu té béčkové krve, mohli bychom se dočkat hodně zábavné podívané. Rozpočet je třicet milionů dolarů a natáčet se má ve 3D. Krátký film Prey Alone, jenž režisérské duo natočilo za pár tisíc před zeleným plátnem, naznačuje, že by se solidním rozpočtem mohli předvést zajímavé věci.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace