Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Reitmanův dokonalý svět


ikona
KarelR
Co nás čeká po Lítám v tom? 

Jason Reitman pokračuje ve filmařské krasojízdě. Už napoprvé na svůj talent navnadil Děkujeme, že kouříte, posléze ho potvrdil Juno a nyní sklízí pochvaly od kritiků i diváků za Lítám v tom. To se bude brzy rvát s Avatarem a Smrt čeká všude o spoustu Oscarů, zatímco ale Jim a Kathryn vyčkávají, jestli jim získané sošky nějak pomůžou v rozhodování co dál, Jason neváhá. Svoje propagační turné Lítám v tom už dávno ukázal celému internetu, je tedy nejvyšší čas napsat a natočit další film.

Chvíli nebylo jasné, kterého ze zhruba šesti možných projektů se Reitman ujme, nedávno se ale zastavil na pokec u Rogera Eberta, a podle všeho už si vybral – zadaptuje knihu Labor Day od Joyce Maynard. Ta vypráví o třináctiletém Henrym, který na konci prázdnin tráví všechen čas jen se svým křečkem, televizí a emocionálně nestabilní matkou. Raději by se sice sbližoval s opalujícími se spolužačkami, ale znáte to… člověk nemůže mít všechno.  Do Henryho života však najednou vpadne krvácející kriminálník Frank, který na pět dní smění pohodlí jeho domova za slušnou řádku rad do života.

Zápletka, v mnohém připomínající Eastwoodův Dokonalý svět, určitě ještě dozná pár změn (asi stejně, jako tomu bylo u Děkujeme, že kouříte a Lítám v tom), už teď je ale jasné, že se budeme pohybovat ve vážnějších sférách. Reitman totiž slibuje dramatickou love story a odklon od jeho dosavadních tří filmů. Hodlá prý dál kráčet ve šlépějích svého oblíbence Alexandra Paynea (schválně si srovnejte jejich filmografie), což je jen a jen dobře. Jeho nežánrový styl už by s dalším zářezem nemusel působit tak neotřele.

Peripetie kolem Labor Day teprve začínají, protože je třeba vypilovat scénář a sehnat herce, v hlavě už má ale Reitman obsazeno. Nezbývá tak než doufat, že ho potká stejné castingové štěstí jako u Lítám v tom, které má mimochodem asi nejvíc našlápnuto k Oscarovi za scénář. Reitman by se tedy měl hodně snažit, aby ani napočtvrté nezklamal.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace