Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #18 o Power Rangers a Terminátorovi


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Jak skončilo Air Force One, kde sehnat vlastního Terminátora a kdy vyrazit v Číně na Avatara?  

Další desítka nejen filmových zajímavostí, bez jejichž znalosti budete příští týden v práci, ve škole, ve společnosti i mezi přáteli za naprostého zoufalce, se kterým se nikdo nebude chtít kamarádit.  

Briefing týdne

Strážci vesmíru jsou všechno, jen ne kvalitní televizní produkt. Pro někoho je to vzpomínka na dětství, pro dalšího důkaz úpadku kultury západního světa a pro pár jedinců zábava, bez které si neumí představit život. Těžko byste však našli člověka mezi osmnácti a třiceti lety, jenž by nevěděl, co jsou Strážci vesmíru zač. Teď ale vychází na světlo nové skutečnosti a zjistilo se, že jejich vůdce – moudrý Zordon, vidí svět tak nějak … černobíle. Martin Luther King by z něj radost asi neměl.

Web týdne

Někteří lidé mají až příliš mnoho volného času. Nestačí jim sportovat, koukat na filmy nebo zkoušet, kolik zelených se dá v pátek večer vypít, aniž by člověk nezeblil koberec. Oni prostě musí dělat něco, co by normálního člověka nenapadalo. A proto je máme rádi. Jen opravdový magor si totiž dokáže sednout k počítači a vytvořit databází filmových restaurací. Zajímá vás, kam chodí Jay a Tichý Bob? Chcete vědět, kde se můžete pořádně nacpat na vesmírné stanici Babylon 5? Nebo byste raději zkusili Garfieldovy oblíbené lasagně?  No jen vybírejte! Po kliknutí na obrázek...

Bomba týdne

Dělat si legraci z Jiřího Pomeje patří v poslední době tak nějak k dobrému vychování, bylo by ale nefér opomíjet i jeho mediální družku Ivetu Bartošovou. Nejspíš nikoho ze čtenářů MovieZone nezajímá, jak moc ti dva prožívají rozvod, ale tohle doslova bombastické video podbarvené písní, která zní jak z úst člověka, do něhož někdo pouští elektrický proud, vám jednoduše zatajit nemůžeme. Klikejte.

Hračka týdne

Chcete vlastního Arnolda i s brokovnicí? Možnosti by tu byly. Dnes není problém sehnat si figurku Terminátora i s vybavením, nový model však vypadá hodně dobře a pro terminátorské geeky je to jasná koupě. Téhle  T-800 můžete měnit ruce, má přes třicet různých poloh a určitě udělá radost každému děcku. Vánoce jsou sice už pryč, ale tohle se vyplatí.

Fronta týdne

Na Avatara se chodí všude (a všude se o něm vtipkuje). V Čechách, v USA, v Ugandě i v Číně. A pořád. Sehnat v Praze pár dobrých lístků do IMAXu na poslední chvíli je prakticky nemožné a člověk si musí počkat, pokud si chce filmovou událost minulého roku a užít na obřím plátně. Pořád jsme na tom ale ještě dobře. V Číně je o poslední film Jamese Camerona také zájem, vypadá to ale, že pokud chce filmový fanda z druhého konce světa vyrazit do kina, měl by si vzít na tři dny dovolenou a nezapomenout doma batoh, v němž bude mít spacák, lékárničku, dostatek potravin a nějakou tu knížku. Fronta k pokladně se totiž v Číně stojí o něco déle než u nás.

Beatbox týdne

Ze Stmívání si asi lidé budou dělat legraci hodně dlouho. Někdy je dobrá, někdy špatná a vždycky zasloužená. Tenhle hudební kousek se naštěstí řadí mezi to povedenější. Pamětníci České sody si sice určitě vybaví Zpívánky s Václavem Bendou, ale tohle má určitě taky něco do sebe.

Trailer týdne

Duke Nukem Forever je počítačová hra, o níž se mluví snad od doby, kdy byl nejrychlejší mašinou na trhu český komputer jménem Ondra. V devadesátých letech sice herní scénou Duke Nukem 3D pořádně pohnul, ale dlouho slibovaného pokračování se nejspíš nikdy nedočkáme, protože se na něm pracuje už tak dlouho, že je většina programátorů nejspíš už dávno po smrti. To ale nebrání filmové adaptaci. Ta sice nejspíš do kin nezamíří a nebude v ní hrát nikdo, kdo hrát umí, ale trailer naznačuje, že amatérští filmaři moc dobře vědí, co si jejich potenciální publikum žádá.

Dobrý konec týdne

No tak alespoň jedna vážná novinka. Na Miley Cyrus a její satanem stvořené alter ego jménem Hannah Montana nehodláme plýtvat prostor v novinkách. Nemáme jí rádi, nemáme rádi její nehudbu, nenávidíme její film a děsíme se jejího seriálu. Ale naděje na lepší zítřky je blízko. Tahle uměle vytvořená hvězdička totiž končí. Hannah Montana má utrum, protože její představitelka hodlá odložit paruku do skříně hned potom, co skončí čtvrtá sezóna seriálu a na světě bude zase hned o trošku lépe. Jak se prosadí v osmnácti mezi dospělou konkurenci brzy zjistíme, podobně milovaných dětských idolů, kteří skončili v reklamách na posilovací stroje, je ale v Hollywoodu nepočítaně.

Vítězství týdne

Dobře, tohle je trošku osobní. Vždycky, když se v televizním programu objeví Air Force One, máme s imfem před natáčením televizních tipů dlouhou debatu o tom, jestli je film sračka, nebo zda patří do normálního programu. Osobně jsem zastáncem názoru, že prezidentská variace na Smrtonosnou past s Harrisonem Fordem patří do kategorie, jež je běžně okupována obézním Stevenem Seagalem a Hulkem Hoganem v růžových šatech. Protože jsem ale měkota, nechám se často ukecat a Air Force One obyčejně putuje mezi normální filmy. S tím je teď konec, tohle video totiž dokáže absurditu a úroveň zhovadilosti celého filmu popsat tak, že další dohady už jsou zbytečné.

 

Duel týdne

Posledně bylo vaším úkolem rozhodnout, jestli je lepší Scottův sci-fi horor Vetřelec nebo Cameronova akční jízda Vetřelci. Byl to těžký úkol a většina z vás se přiznala, že bylo zatraceně obtížné zvolit, který z legendárních filmů je lepší a proč, takže nakonec to dopadlo víceméně remízou. Ani tentokrát to nebudete mít snadné, protože se budete muset zamyslet nad kvalitami dvou smrtonosných sérií. V té první hláškují a zabíjejí Mel Giboson s Danny Gloverem, v druhé se o to samé pokouší Bruce Willis. Jednoduše řečeno – první Smrtonosná zbraň proti první Smrtonosné pasti. A opět nezapomeňte argumentovat, výkřiky typu „Past, voe, je to boží“ se nepočítají.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Za týden zdar.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (64)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace