Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Avatar pokořil miliardu!


ikona
Mr. Hlad
avatartržby
Tak je to doma, Jime! I Sherlock Holmes a Chipmunkové jedou dál.  

Avatar má miliardu dolarů na tržbách z kin. A hotovo. Lepší začátek nového roku si James Cameron a fandové sci-fi nemohli přát, jejich oblíbený žánr je tedy oficiálně znovu v kurzu a jeho režisér, pokud bude chtít, může zase deset let natáčet dokumenty o oceánech. Doufejme, že tomu tak nebude. Tento týden to měl Avatar o to snadnější, že mu nepřibyla žádná konkurence. Novinky se totiž do kina chystají až příští týden. A tak mohl modrý opus hezky v klidu rozšířit miliardovou čtveřici Titanic, Pán prstenů: Návrat krále, Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže a Temný rytíř na pětici. Teď nezbývá než čekat, jestli si neurve úplně první místo.

NEJVÝDĚLEČNĚJŠÍ FILMY HISTORIE

 

První víkend to ještě s miliardovými tržbami nebylo tak žhavé, pak se ale ukázalo, že modrásci mají výdrž a že s nimi musíme počítat i dál. V Americe se jim dařilo i přes Vánoce i uplynulý týden, na Nový rok Avatar zlomil další denní rekord a peníze pršely i o víkendu, kdy si Avatar připsal za dalších 67 milionů dolarů a překonal tak hranici tří set milionů za pouhých patnáct dní, což ho v historickém žebříčku řadí na třetí místo hned za druhé Transformery a vítězného Temného rytíře, jenž to zvládnul o pět dní rychleji. Teď má jen z amerických kin dohromady už přes 350 milionů dolarů.

NEJRYCHLEJŠÍCH 300 MILIONŮ
NEJLEPŠÍ PRVNÍ DEN ROKU

 

Rok 2010 začal dobře i pro další dva hity z minulého týdne. Sherlock Holmes si udržel druhé místo a přidal dalších 38,2 milionů a celkově je na 140 melounech. Robert Downey Jr., Guy Ritchie a Joel Silver tedy Silvestra určitě pořádně oslavili.

Veselo byl určitě i u lidí zodpovědných za Alvina a Chipmunky 2. Ti si z kin odnesli za víkend jen o milion méně než Holmes, celkově však mají o něco víc, konkrétně 158 milionů. Ale to je jedno, stejně všichni, kdo s tím filmem měli něco společného, půjdou nakonec do pekla.

Čtvrtá novinka z minulého týdne Nějak se to komplikuje utržila dalších 18,7 mega a celkem už se blíží šedesátce. Máme tu další stomilionový hit pro Meryl Streep?

Veselo ale bylo asi i u Sandry Bullock, která se vrací zpět do top 5 a se svým hřejivým dramatem o ženě s velkým srdcem a o dvoumetrovém černochovi. S The Blind Side překonala hranici dvou set milionů dolarů. Tenhle týden jí na účet přibylo 12 a půl milionu.

V druhé půlce žebříčku ale už k ničemu zajímavému nedošlo. Po Oscarech pokukující drama Lítám v tom přidalo dalších 11 milionů a celkově má 45.

Pokus o resuscitaci 2D animáků Princezna a žabák dál sbírá miliony až příliš pomalu a přesvědčuje i ty největší optimisty, že tohle retro bylo tak trochu krokem vedle. Deset milionů a 86 celkově. Čekalo se víc.

Mnohem víc se ale čekalo i od Morganových, kteří tvrdnou na osmém místě a v kasičce mají zatím jen dvacet pět milionů, což je zatraceně málo. Tenhle víkend utržili rovných pět milionů. Podobný problém mají i poslední dva filmy v desítce, u nich to ale zamrzí podstatně víc. Muzikál Nine měl mizerný už minulý týden a ani teď se to nezlepšilo, dalších čtyři a čtvrt milionu dostalo tenhle kousek na celkových čtrnáct mega. Podobně oscarově ambiciózní drama Clinta Eastwooda Invictus: Neporažený na tom je malinko lépe, ale stále to není žádná sláva. 4,1 milion za tenhle víkend a v součtu třicet a tři čtvrtě... uvidíme, jak to dopadne na Oscarech a Glóbech.


Kompletní žebříček zatím zde.

Příští týden už se konečně nějaké ty novinky objeví. U ženské části publika to zkusí romanťárna Přestupný rok s Amy Adams, na puberťáky se zaměří adaptace kultovní knižní série Mládí v hajzlu a pro milovníky akce a upírů tu bude zajímavě vypadající Svítání. Uvidíme, co na to James Cameron.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace