Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #17 o hračkách a Alienech


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Co všechno může zahrát Nicolas Cage? Kdo byl John Cazale? A kam vyrazit v létě na dovolenou?  

Máme tady nový rok a s ním i nový výplach. Žádný originálnější úvod mě bohužel nenapadá, tak bez dalších zbytečných řečí půjdeme rovnou na ty nejzajímavější filmové i nefilmové šílenosti uplynulého týdne.

Dovolená týdne

Pokud patříte mezi lidi, kteří se na dovolenou pečlivě připravují, možná už jste začali shánět nejnovější katalogy cestovních kanceláří. Pokud ano, můžete je rovnou vyhodit. Hitem letošní letní sezóny totiž bude Dagobah. Nabízí tropické podnebí, adrenalinové sporty, minimum uřvaných německých turistů a pokud budete mít štěstí, narazíte i na nějaké ty celebrity. Postup na vyšší duševní level je díky zkušeným animátorům zajištěn.

Plakát týdne

Když v létě loňského roku koupil Disney společnost Marvel, neměli z toho filmoví a už vůbec ne comicsoví fandové radost. Disney rovná se totiž Mickey Mouse, Kačer Donald a Rafani. Marvel je Iron Man, Spider-Man a Wolverine. Tyhle dva světy jsou od sebe poměrně dost vzdálené a ti největší pesimisté začali šeptat něco o tom, že nás v blízké době čeká crossover X-Menů a Rychlé roty, kteří budou společně bojovat proti ďábelské Magice Von Čáry. Zatím je sice klid, ale pokud si tuhle noční můru chcete pravidelně připomínat, tenhle disneyovsko-marvelovský plakát může být váš za necelých patnáct dolarů.

Inspirace týdne

Každý nějak začínal a každý filmař má svůj film, který ho donutil stát se z diváka režisérem. Občas je docela zajímavé zjišťovat, co ovlivnilo tvorbu lidí, kteří jsou dnes považování za kulturní elitu. Britský filmový institut a George McNabb se rozhodli vyzpovídat třicet pět režisérů a zjistit, který film je právě pro ně srdcovka. Knížka s názvem Screen Epiphanies: Filmmakers on the Films that Inspired Them stojí na Amazonu devatenáct dolarů, ale pár úryvků můžete najít po kliknutí na obrázek.

Dokument týdne

Kmotr, Rozhovor, Kmotr 2, Psí odpoledne, Lovec jelenů. Všech pět filmů má u nás VIM. Všech pět filmů je na IMDB v TOP 250. A ve všech hrál John Cazale. Narodil se v roce 1935, zemřel v roce 1978, natočil pouhých pět filmů, ale kdyby se dala nějak zprůměrovat herecká kariéra, nejspíš by neměl konkurenci. Lovce jelenů už točil s rakovinou a zemřel pár dní po jeho premiéře. Režisér Richard Shepard, jenž je zodpovědný třeba Matadora s Piercem Brosnanem, se rozhodl natočit o tomhle vynikajícím ale polozapomenutém herci čtyřicetiminutový dokument s názvem I Knew It Was You: Rediscovering John Cazale. Pokud vás tedy zajímá, kdo byl John Cazale, klikejte.

Zátah týdne

Británie je země zaslíbená. Alespoň to říká kolega Kocour a myslí si to tisíce lidí, kteří se tam snaží legálně i nelegálně dostat. Na britských hranicích však nemají problém pouze s přistěhovalci, ale pochopitelně i s věcmi, které by vláda nerada viděla na ulicích. Zbraně, drogy a cédéčka Dalibora Jandy se mezi lidi zkrátka nesmí dostat. Před několika dny se podařil britským celníkům poměrně zajímavý kousek. V zásilce, kterou zadrželi, našli i podivnou zbraň, která byla okamžitě klasifikována jako „smrtelně nebezpečná.“ Navíc prý až podezřele připomíná základní výbavu Freddyho Kruegera. Ne že by tahle věc nedokázala člověku rozšířit úsměv stejně jako legendární rukavice, ale celníci by se občas mohli podívat alespoň na něco z těch zabavených vypálených DVD, která se jim určitě denně dostávají do rukou. Doporučuji Wolverina. Není to sice žádná pecka, ale v jistých směrech by jim mohl rozšířit obzory.

Píseň týdne

Návrat do budoucnosti je film doslova legendární, ale krom Michaela J. Foxe a do jisté míry Christophera Lloyda z nikoho hereckou hvězdu neudělal. A přitom by si to takový Thomas F. Wilson zasloužil. Jako padouch Biff Tannen je postava, kterou člověk z hlavy dostane jen hodně těžko a Wilsonův záporák se do jisté míry stal stejně slavným filmovým zlounem jako třeba Darth Vader. Bohužel jeho herecký představitel zapadl. To ale neznamená, že si otevřel květinářství a ve volném čase kouká na Superstar. Thomas F. Wilson se komice věnuje dál a občas s kytarou zavzpomíná i na staré dobré filmové časy.

Cageoviny týdne

Nicolas Cage může hrát všechno. Má Oscara, takže oficiálně zvládá vážné role. Zahrál si u Jerryho Bruckheimera i Johna Woo, takže akci taky zvládá. Daboval hmyz v Mravenčí polepšovně, takže je vhodný i pro dětského diváka. A jak to tak vypadá, zvládnul by i Hádankáře, Chipmunka, Santu nebo Conana.

Filmové hračky týdne

Transformers vydělali balík, dvojka ještě větší a G. I. Joe také nejsou žádný propadák. A Hollywood to moc dobře ví. Krom filmů podle comicsů se tedy v budoucnu budeme čím dál tím častěji setkávat i s filmy podle hraček. Není to sice moc hezká představa, ale tohle video naznačuje, že když se to vezme za ten správný konec, nemuselo by to být úplně špatně. Minimálně ten Alf by mě zajímal.

DVD kauf týdne

Opravdový fanoušek se pozná podle toho, že svůj oblíbený film nemá doma v obyčejné krabičce, ale v nějaké plechové, pokud možno ještě s bustou hlavního hrdiny nebo s něčím takovým. Tak cool sice vydání kompletních scének Monty Pythonova létajícího cirkusu není, ale i tak se na vaší poličce bude vyjímat dobře. Na šestnácti DVD najde fanoušek téhle komediální legendy všechno, co se kdy objevilo v televizi a navíc záznamy dvou živých vystoupení. Filmy bohužel chybí, ale i tak je tahle krabice za 35 dolarů hodně dobrou investicí. Bohužel jen pro angličtináře.

Duel týdne

Protože nás už moc nebaví vymýšlet nové hádanky, zkusíme to trošku jinak. Hádanky se budou střídat s duely. Jednoduše dostanete na výběr ze dvou filmů a my bychom v diskusi rádi slyšeli, který z nich preferujete. Hlavně nás ale zajímá proč. Tentokrát začneme soubojem Scottova Vetřelce a Cameronových Vetřelců, po kliknutí na plakát se dostanete do VIM pro případ, že potřebujete poradit. Mimochodem posledně jste měli uhádnout jedno z nejdivnějších filmových dětí jménem Jonathan Lipnicki.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Za týden zdar.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (47)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace