Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Agent bez režiséra


ikona
Mr. Hlad
bournematt damonpaul greengrass
Proč Paul Greengrass nebude točit čtvrtého Bourna? 

Série filmů o agentu Jasonu Bournovi je něco, co máme v redakci hodně rádi a na další díl bychom se těšili, i kdyby scénář psal Martin Kotík a záporáka měl hrát Jiří Krampol. Teď to ale vypadá, že bychom my a všichni další ostatní fanoušci agenta se ztrátou paměti měli začít být nervózní. Hodně nervózní.

Režisér Bournova mýtu a Bournova ultimáta Paul Greengrass totiž na čtyřce pracovat nebude, protože se nepohodl s Universalem. Co konkrétně se stalo? Greengrass s Mattem Damonem teď dokončují válečný thriller Zelená zóna, jenž z trailerů vypadá jako „Jason Bourne v Iráku.“ Původně mělo jít o film, který vznikne především proto, aby se režisér nenudil a uspokojil své umělecké já. Nikdo nečekal, že rozpočet půjde přes sto milionů dolarů, z čehož studio není příliš nadšené. Vzájemné vztahy tak byly malinko napjaté a korunu tomu všemu nasadil fakt, že v Universalu najali Joshe Zeturmera, aby napsal „paralelní scénář ke čtvrtému Bournovi.“ A Greengrassovi to neřekli.

Režisér, který dostal Jasona Bourna mezi thrillerovou elitu, tak odchází. Teď je otázka, co se bude dít dál. Universal se může pokusit sehnat jiného režiséra a i když je Greengrass pro sérii stejně důležitý jako Matt Damon, určitě by se nějaká jiná hvězda za kameru najít dala. Problém je ale v tom, co na to všechno řekne Matt Damon. Ten si s režisérem evidentně rozumí a pokud jejich Zelená zóna v kinech uspěje, může klidně zamávat Universalu i on. Jason Bourne není James Bond a výměna hlavního představitele nejspíš nepřichází v úvahu. Damon má slušně rozjetou kariéru i bez tohohle zapomnětlivého agenta a jestliže se ukáže, že zvládne do kin přitáhnout s Greengrassem lidi i bez Jasona Bourna a rozhodne se postavit na stranu režiséra, bude na tom Universal hodně špatně. Na druhou stranu to může být právě Damon, kdo celou situaci urovná a donutí obě momentálně nepříliš přátelsky naladěné strany zakopat válečnou sekeru. Tak uvidíme. Každopádně by to byla hodně velká škoda přijít o tuhle sérii díky hloupé politice a uraženému egu.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (12)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace