Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #12 s piráty a Avatarem


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Nicolas Cage, Návrat do budoucnosti, Michael Jackson, drsňáci a další drobnosti, bez nichž nemůžete v pondělí ven.  

Tak a bez keců jdeme na to. I tentokrát nás čeká Stmívání, ale nebudeme se věnovat jen jemu.

Porod týdne

Twilight sága se v téhle rubrice bude nejspíš v nejbližších týdnech objevovat poměrně často. Díky svým výdělkům a popularitě se totiž celá sága stala velmi snadným terčem pro všechny televizní, filmové i internetové humoristy. Tentokrát někoho napadlo podívat se na to, co nám tvůrci zatajili ve vztahu Belly, Edwarda a Jacoba. A pro někoho to nebude ani trošku hezké. Na druhou stranu je konečně jasné, že v Twilight nekončí veškeré erotické jiskření u vzájemných pohledů do očí a držení se za ruce.

Foto týdne

Komedie Starý páky vstoupila tento týden do amerických kin a zatím to vypadá, že John Travolta a Robin Williams nebudou slavit takový úspěch, v jaký doufali. Kritiky na jejich společné dílko jsou poměrně zdrcující a trailer, v němž gorila házela po Vincentu Vegovi pneumatiku a Seth Green jí musel zpívat ukolébavku, jasně naznačil, že se nebudeme pohybovat ve vodách inteligentního humoru Jamese L. Brookse a Woodyho Allena. Fotografie, na které manželka Toma Hankse intenzivně souloží s nárazníkem, dává jasně najevo, na co se můžeme v kinech těšit.

Policejní zátah týdne

Neukradli byste telefon, neukradli byste auto, neukradli byste kabelku a film byste taky určitě neukradli. Ale koupí nelegálních kopií filmů podporujete zloděje a krást je nezákonné! Dnes už víme, jak podobné mafie, vydělávající na porušování autorských práv, fungují. Sídlo celého gangu je s největší pravděpodobností v Jihlavě, protože v tamním multiplexu byla po několikatýdenní operaci, které se zúčastnilo na sedmdesát policistů a šest vrtulníků, chycena a usvědčena dívka, jež si nahrávala na svůj mobilní telefon film Michael Jackson`s This Is It. Něco podobného se pak přihodilo i na pražské předpremiéře Nového měsíce. A jak všichni chápeme, kopie pořizované na mobilní telefon jsou kvalitativně srovnatelné s DVD, takže tu máme superskandály... 
Ale ne, konec srandy. Nahrávat si film v kině se sice nedělá, jenom pablb by si ale myslel, že nahrávka pořízena s pomocí mobilního telefonu by mohla zruinovat filmový průmysl. Bohužel jde o ostře sledované filmy a fanoušci (nic jiného než prosté fanouškovství nemohlo tyhle piráty-amatéry k jejich činu vést), kteří si chtějí užít taneční nebo herecké schopnosti svého idolu i doma, jsou dnes za zločince. Podobný mediální humbuk zažíváme každý rok u těch největších filmů, chytře ho zneužívají i distributoři, kteří rádi vydávají o těchhle malých rybkách velké tiskové zprávy. Někdo by si měl uvědomit, že tihle lidé – i když si pochvalu rozhodně nezaslouží – by měli dostat maximálně pár facek, protože jejich jednání rozhodně nemá nic společného s pirátstvím, na které by se měla policie, Česká protipirátská unie a hlavně samotná filmová studia zaměřit.

Nicolas Cage týdne

Stýská se vám po jeho minimalistickém hereckém výkonu v Rituálu? Chybí vám akce ze Skály a Tváří v tvář? Rádi byste si zkusili zrežírovat jeho oscarovou roli v Leaving Las Vegas? Není nic jednoduššího. Nicolas Cage bude vedle penálů s motivy ze Stmívání, triček s Hannah Montanou a nestárnoucích hopsakoulí největším hitem letošních vánoc. Vystřihněte si svého Nicolase Cage, oblékněte ho a natočte si s ním svůj vlastní film! Jediné, co potřebujete je The Nicolas Cage Adventure Set, nůžky a vaši fantazii! Cena? Pouhých deset babek za celé hodiny a hodiny zábavy!

Kravinka týdne

Filmová událost jménem Avatar už se blíží, James Cameron a producenti si však stále ještě nemůžou být jisti tím, jestli na filmu neprodělají tak, že se budou místo filmařiny muset začít věnovat prodeji Nového prostoru. Není tedy divu, že vedle filmu vznikají i další věci, které by měly pomoci vydělat nějaké peníze. O počítačové hře už víme nějakou dobu, teď už je ale jasné i to, že světlo světa spatří hra na mobilní telefony. Podle prvních obrázků se zdá, že prohánět Sama Worthingtona v mobilu možná bude sranda, ovšem slova jako „technologická revoluce“ budeme dál říkat jen v souvislosti s filmem.

Díkuvzdání týdne

Den díkuvzdání v Čechách nikdo moc neprožívá a krocani se nemusí o své krky bát. Jenže v Americe jde o hotovou drůbeží genocidu. Lidé by se v tenhle den měli společně sejít se svými přáteli a rodinami a tak nějak se tmelit. Jimmy Fallon si ale do své show pozval hvězdu seriálu Gossip Girl Blake Lively a společně ukázali, že někdy není tahle speciální večeře žádná legrace. A že to může i dost bolet. 

VIDEO MŮŽETE VIDĚT ZDE

Badass týdne

Arnold Schwarzenegger má figuru, vedle které se musí stydět i dobře rostlý nosorožec. Danny Glover sice doma titul Mr. Olympia nevystavuje, ale také ve své době vypadal, že by dokázal člověku upravit úsměv. Adrien Brody ale ne. I přes zjevný herecký talent to není člověk, jehož by fanoušci akčních filmů chtěli vidět v hlavní roli chystaných Predátorů. Občas to totiž vypadá, že se jeho figura ještě nevzpamatovala z role vyhublého židovského Pianisty. Brody teď ale točí komedii High School, v níž se objeví v jedné z vedlejších rolí jako pološílený drogový dealer. A ukazuje, že potenciál na drsňáka v něm rozhodně je. 

Hra týdne

Série Návrat do budoucnosti je něco, co se líbí prakticky každému. Kombinace výborných herců, rychlého tempa, skvělého humoru a do detailů vypiplaného příběhu se zkrátka neokouká, bohužel čtvrtý díl, i když se o něm občas velmi potichu mluví, nejspíš jen tak nevznikne. Fandové trilogie ale dostanou přeci jenom šanci nasednout do DeLoreanu ještě jednou. A tentokrát rovnou za volant. Chystá se totiž speciální mod pro hru Crysis, ve kterém dostanete možnost stát se alespoň na chvilku Martym McFlyem. Auto vypadá hodně promakaně a jako sympatická hříčka to fanoušky filmu určitě potěší. Jen ty zbraně do světa Návratů do budoucnosti moc nesedí. 

Trailer týdne

Filmové trailery tu máme pořád, trailer na knihu je ale něco, co člověk každý den nevidí. Ale protože je může mít Stephen King, může je mít i náš občasný spolupracovník Juraj Červenák. Jeho Strážcové Varadínu se budou odehrávat po třicetileté válce a hlavní hrdina bude pátrat po svém synovi, jenž skončil jako zajatec někde v Osmanské říši. Vypadá to dost zajímavě (to ze mě nemluví kolegialita) a jen tak mimochodem – autorem traileru je sám velký st39.6, takže ho v komentářích pěkně pochvalte. 

Hádanka týdne

Posledně jste měli za úkol poznat film Calamari Wrestler. Dnes by nás zajímalo, kdo si tak pěkně rozumí se samopalem. 

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace