Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Karcoolka ve šlépějích Shreka


ikona
Cival
ang leeeli rothheath ledgerjake gyllenhaaljames francojerry bruckheimerjosh lucasking konglen wisemanletopisy narniequeen latifahquentin tarantinoridley scottsamuel l. jacksonshrekterrence malicktony scotttržbyweinstein
 

Ti Amíci si ale užívají. Každý druhý týden prodloužený víkend - taky bych se nechal ukecat. Kvůli dnešní válendě se zámořským tržbám věnujeme netradičně až v pondělí, zato s novými a neokoukanými písmenky. V první kasovní desítce proběhla operace kulový blesk poznamenaná útokem hned čtyř (a půl) novinek. Jinak řečeno, uskutečnilo se stěhování národů, kdy vyšumělé zimní hity pozvaly na kafe Eliho Rotha a makačku v pokladnách přehodily na ramena kvartetu středně silných (nebo slabých?) titulů. Zprvu zmíněným půltým filmem se samozřejmě chápe Zkrocená hora Anga Lee, která si už v limitovaném počtu kin vymilovala 24 milionů. Expanzi načasovanou vyčůraně k dnešnímu udělování Zlatých glóbů sice neprovázelo skokové navýšení tržeb, ale se sedmi miliony za čtyři dny mohl největší oscarový favorit překlenout ve statistikách třicítku a ještě pokračovat Top Tenem na devátém místě.

Z řítícího se mainstreamu se ještě v pátek nejvíc fandilo Jerrymu Bruckheimerovi a jeho disneyovské kopii Coache Cartera. Samuel L. Jackson měl loni za podpory MTV ale výrazně mocnější proud páry. Dohrkal se až k 67 milionům, částce pro Glory Road předem nedosažitelné, ba jedenapůlnásobné v porovnání s přepokládanou výplatou basketbalistů Joshe Lucase (s prvním víkendem za 16 M bych věřil v 40 – 45 milionů). Žádná katastrofa, ale i tak mi hlodá v hlavě červík, jestli Bruckheimer, momentálně myslící hlavně na sequely Pirátů a Lovců pokladů, pochopí tuhle podkošovou úrodu spíš jako z poloviny prázdnou, anebo plnou sklenici s drobáky. V sobotu a v neděli se nicméně přes jeho úsměv protřelého hitmakera hodně razantně převalily hned dva konkurenti. Překvapivého vítěze poznáte podle čepečku, košíku, blbých otázek („Babičko, a proč...“) a na zadnici vypáleného cejchu. Píše se na něm „plagiát Shreka“ a SPZkou jest slovo Karcoolka. Weinsteini dokázali po Hře s nevěrou protlačit další zdánlivě zabitý titul k filmovému bohatství, protože Karcoolka i z ubohého počtu 2394 kin (Shrek měl čtyři litry) rodinky přilákala a s mohutným sobotním výkyvem v grafu zisků (5.5 M vs. pátečních 2.7 M) se jí poštěstilo začít s šestnácti a půl melouny. Shrekovy stamiliony nevyklíčí už kvůli úzké distribuci, přesto Weinsteini se svou levnou politikou nemusí zuřivě bušit do peněženky.

Po průšvihu s Beauty Shopem a remakem Taxi platí podobná moudrost i pro české prázdniny Queen Latifah, které na úrovni Glory Road nijak nevybočili z předpokladů. Alespoň si zase za týden poslechneme na Nově, že Last Holiday, film s Luckou Vondráčkovou, válcuje Harryho Pottera, tak jako jsme si včera ve Střepinách užili reportáž o Hostelu, kterým Quentin Tarantino (popisek pod ním prý podle svědectví jednoho z místních uživatelů vyráběl z Quentina režiséra filmu) snad vzdal hold Michalu Davidovi. Tlučhuby nezastavíte, stejně jako Hostel samotný neuchráníte před strmým propadem. Většina sadistů se nahnala nejspíš na premiéru, takže Hostel, nemaje „mainstreamový zvuk“ Saw, rychle zapadá zpátky do středoevropského podsvětí. Skoro třetinové ztráty bolí, ale ultralevný masakr to stejně pálit nemusí, protože i každým neúspěšným dnem uplynulého víkendu víceméně pokrývá polovinu rozpočtu (mezisoučet 36 M).

Některé počty prostě musí zahřát na ledvinách, což se dá říct i o produkci bratří Scottů, kteří svou teenagerskou variaci na Tristana a Isoldu sice prosadili jen do osmnácti stovek kin, jako totální outsideři se přesto dvojnásobně přenesli přes předpovědi, takže po čtyřech dnech na kontě schraňují aspoň těch 7.8 milionů. Z filmových důchodců v desítce úřadovali už jen Narnia (263 M), která může pořád zničit handicap oproti Potterovi, Carreyho komediální trvalku a v podstatě už megahit Finty Dicka a Jane (94 M) a přes dvoustovku se překulujícího King Konga (204 M). Mnichov a Cheaper by the Dozen 2 nás opouštějí, BloodRayne prakticky neexistuje. Co na to Underworld: Evolution a Malickův Nový svět?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace