Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Další dávka huličů a McLovina?


ikona
KarelR
judd apatowseth rogen
Jak to vypadá s pokračováními filmů z produkční stáje Judda Apatowa? 

Hollywood je zrádné místo, které brzy zlomí i ty nejsilnější. Studia totiž touží po jistých výdělcích, a ty většinou velice snadno přinášejí pokračování čehokoliv, co v kinech nešlo ke dnu (hororová scéna by mohla vyprávět). A když se z nějakého filmu náhodou stane velký hit, bývá dvojka (trojka, čtyřka…) prakticky nevyhnutelnou záležitostí, před kterou se následně musejí krýt nejen kritici, ale často i zbytek diváků.

Proto člověka vždycky potěší, když parta kolem Judda Apatowa předvede, že tyhle praktiky odmítá minimálně do chvíle, než přijde s dostatečně dobrým materiálem. Divácké hity roku 2007, Zbouchnutá s Superbad, si o další ždímání říkaly od začátku, místo nich jsme ale dostali pět jiných filmů více či méně podobného rázu - Neuvěřitelný život rockera Coxe, Kopačky, Travičku zelenou, Rok jedna a Funny People. A i když velký byznys dodnes udělaly jen Kopačky (čímž si zajistily právě dokončovaný spin-off s mimózním zpěvákem v podání Russella Branda) a ostatní filmy byly po finanční stránce přinejmenším problémové, v apatowovském táboře pořád panuje skepse ohledně druhého vstupu do téže řeky.

Informovanější tuší, že se druhého Zprávaře asi opravdu nikdy nedočkáme, sám Apatow se teď ale rozmluvil i o zbytku vyhlížených projektů, které jsou na tom podobně. Druhý Superbad nechtějí Seth Rogen s Evanem Golderbergem napsat proto, že jim vyvařená pokračování prostě nevoní, Travička zelená 2 je možná až kdesi daleko v budoucnosti a spin-off Funny People, v němž se měl objevit Aziz Ansari jako druhořadý komik Randy, je z říše snů úplně. S nesequelovou výjimkou Brandova Get Him to the Greek (jež se možná přejmenuje na Get Him to the Gig, aby někdo nečekal další film s Niou Vardalos) mají tedy Apatowovci čistý štít, který by ještě pár let mohli udržet. Otázkou ale zůstává, jestli se začnou ohánět i bez téhle berličky a natočí další povedené lapače doláčů, nebo má tahle filmová rodina už to nejlepší za sebou. Kam byste chtěli, aby vedly jejich další kroky?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace