Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Superman pro mrňata?


ikona
Cival
adam sandlerbrandon routhbryan singercomicsdavid cronenbergjoaquin phoenixkevin spaceymickey rourkereese witherspoonsuperman returns
 

Zase ten rating přístupnosti. Českými diváky dlouho přehlížený faktor ovlivňující paradoxně tvář blockbusterů víc než leckterý člen hlavního štábu (jen Bohovi a MPAA nemá cenu odporovat, jak jsme upozorňovali už v blogu) se do širšího povědomí prodral hlavně díky posledním dílům Star Wars a Harryho Pottera. Povýšení z pouhého „doprovodu rodičů“ na PG-13 anoncovalo zdrsnění čarodějnických patálií i Vaderova vzestupu, pročež se rating pro mnoho z nás stal lakmusovým papírkem nářezovosti. Sílící zvěsti o Singerově záměru nastříhat Superman Returns tak, aby prošel komisí s dětským ratingem PG, proto chápu jako „koule do svěráku“ pro všechny comicsové fajnšmekry. Mimina budou v sedmém nebi, milovníci Singerových předchozích práciček trnou už teď, protože s takovou můžete na akci typu Nightcrawler v Bílém domě či Wolverine vs. Deathstrike předem zapomenout. (často se nás ptáte na konkrétní charakteristiky jednotlivých ratingů, týpci z JoBlo linkují vyčerpávající manuál).

S přístupností Robotů či Příběhu žraloka má Supermanův revival bránu k úspěchu ještě víc roztaženou. Jakoby nestačilo, že z premiéry před Dnem nezávislosti vycouval Sandlerův Cick, čímž bylo fakticky rozhodnuto o totální hitovosti Singerova supermuže, který nebude mít žádnou vážnější konkurenci. Málokoho v předem euforické atmosféře asi budou zajímat moje dojmy z nových Supermanových fotek, které dokonale shrnuje slovo „gay“, takže rovnou přikročím k jiné comicsové perličce. Z tuctů cen nejrůznějších cechů, kritiků a profesních sdružení krásně vyčuhují ceny Online Film Critics Society. Vedle herecké eskadry z Walk the Line a zasloužených poklonků pro Dějiny násilí se totiž trochy těch vavřínů dočkal i Mickey Rourke za vedlejší roli v Sin City. Ideální zpestření před dnešní snobárnou na Zlatých glóbech, kterou budeme samozřejmě velice podrobně sledovat. Možná se v noci potkáme na chatu.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace