Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Blomkamp a sci-fi podruhé


ikona
KarelR
district 9neil blomkamp
Co chystá tvůrce Districtu 9? 

District 9 rozhodně patří mezi největší filmové úspěchy roku. 30 milionový rozpočet už se vrátil šestkrát, kritici i diváci vrní spokojeností a jako bonus tu máme takřka poetický příběh o tom, jak mladý talentovaný tvůrce dostal dost prostoru a oslnil svět. Dlouho se spekulovalo o tom, že teď někdo Neillu Blomkampovi praští na stůl velkým šekem a donutí ho natočit District 10, ten nás ale díky bohu nečeká. Alespoň zatím.

Jihoafrický rodák už na Comic-Conu vyhrožoval, že má v hlavě další originální sci-fi projekt, který by rád uvedl na plátna. "Je to originální věc, můj vlastní nápad... Odehrává se to na jiné planetě, ale je to cool. Drsná, hodně drsná záležitost, snad to bude unikátní zážitek." A netrvalo dlouho, Blomkampovi se jeho novinku podařilo prodat nezávislému studiu MRC, které stojí třeba za Kellyho The Box. Rozpočet bude něco nad 30 milionů, točit se začne v půlce příštího roku (Peter Jackson tentokrát dohlížet nebude), ale nejdůležitější informací je, že Blomkamp dostane úplnou tvůrčí svobodu a dokonce bude spoluvlastníkem výsledného produktu.

Dohoda, o které si většina začínajících režisérů může nechat jenom zdát, by tak měla uspokojit nejen mladého talenta, ale především diváky. O ději se sice neví prakticky nic a film zatím nemá ani název, i přesto budeme Blomkampův druhý zářez pečlivě vyhlížet. James Cameron a J. J. Abrams se totiž přes veškerou svou snahu musí držet v mantinelech podívané pro celou rodinu, takže pro odvážnější sci-fi musíme jinam. A nevím, nakolik se dá věřit Rodriguezovým Predátorům. Pohádka vzešlá z vyhořelé adaptace HALO mi zatím zní o dost jistěji.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace