Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Paranormální distribuce


ikona
imf
paranormal activity
Intersonic nasadí Paranormální aktivitu už 19. listopadu. Bude se při tom opičit po Paramountu a vyzkouší nový způsob distribuce. 

Říká se jiný kraj, jiný mrav, ale u Intersonicu si možná uvědomili, že do kin přijde málo lidí tak jako tak. A proč to vlastně nezkusit a nepustit film přednostně lidem, kteří ho opravdu chtějí vidět. V Americe se Paramount pár týdnů před premiérou zeptal na internetu fanoušků, kam má snímek přivézt nejdřív. Ankety praskaly ve švech a film o prvním víkendu, z pouhých 160 kin vydělal kolem osmi milionů dolarů (už předtím běžel ve 12 a později 33 kinech, s velmi slušnými průměry na sál). Minulý víkend ho studio, motivováno úspěchem z úzkého nasazení, pustilo do osmi stovek kin a skoro překonalo dvacetimilionovou hranici. Na indie horor s rozpočtem jedenáct tisíc dolarů to není špatné.

 

Vysokého průměru, ne nepodobného žánrově a vizuálně příbuzné Záhadě Blair Witch, se dosáhlo díky internetové kampani, obřímu hypu, ale také již zmíněné strategii výběru kin. Když pomineme škodílky, co budou záměrně naklikávat své město, aniž by hodlali jít do kina, může tenhle nápad značně zefektivnit distribuci. Pořád totiž operujeme s 35mm filmovými kopiemi, jejichž výroba či pronájem nejsou vůbec levné. U filmů, které jdou do kin např. ve čtyřech desítkách kopií jsou to nezanedbatelné částky, které si distributor musí (spolu s padesáti procenty pro kinaře) odečíst od čistého zisku. Některé filmy se tak nikdy nezaplatí a při objížďkách malých měst a ještě menších obcích, kde projekci navštíví dva, tři lidé, se stěží zaplatí elektřina, natož ostatní náklady. Proč tedy "nerezervovat" místa v kinech předem a neroztočit kola filmové mašinerie? Nikdo neříká, že by měly menší kina utřít nos, ale pokud to teď na stránkách www.paranormalactivity.cz vypadá, že ve Varnsdorfu chce film vidět 27 lidí, proč tam neposlat jednu kopii hned první týden, místo aby na ní tamní fandové čekali čtvrt roku? Podívejte se na stránky sami a v diskuzi se vyjádřete k tomu, co si o podobném nápadu myslíte. Nápis "Po dosažení 50 000 požadavků bude film uveden v celé republice" neberte moc vážně. Okresní města se dočkají bez ohledu na hlasy, protože Intersonic už pár kopií koupil a rozhodně je nenechá ve skladu. Ale pokud jste třeba z Újezdu u Valašských Klobouk, možná je nejvyšší čas žhavit drát. :)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace