Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku X-Men Origins: Wolverine: DVD

příspěvky 1 - 2 Napsat příspěvek

Wolvie vs T4

Wolverine mi rozhodně sednul mnohem víc než Terminator Salvation. Což je taky spinoff (který si navíc nárokuje statut pokračování :-), taky plný nelogičností a popírání děje svých předchůdců. Na rozdíl od Wolverina ho ale netáhne žádný charismatický herec, odehrává se v nesmyslných kulisách a ke všemu bude mít další dva díly (aneb mor trilogií pokračuje - někdo by měl spisovatelům připomenout, že Pán prstenů se skládá ze šesti knih, ne tří - a to ještě jenom kvůli poválečnému nedostatku papíru - a že Hvězdné války i Matrix fungují systémem 1+2, kdy po dějově uzavřené jedničce přišel dodatečný dvojdíl).

Zpět k filmu. Souboje a akce obecně mi u Wolverina přijdou velmi dobré (adamantiové břity jsou prostě cool, v bitkách nechybí nadsázka). Navíc je každý souboj alespoň minimálně příběhově opodstatněn (ve čtvrtém Terminátorovi se anonymní nepřátelé objevují náhodně a hlavně neustále, což velice rychle nudí). Schopnosti dalších mutantů jsou sice dost cheesy, ale do komiksového filmu bez větších ambicí to sedí :+

Scénář je prostoduchý, to je pravda. Nejhorší jsou v tomhle směru změny v motivacích postav, ke kterým dochází příliš zkratkovitě a charaktery pak působí jako pouhé figurky. Všechny motivace jsou ale jasně čitelné a natolik klišé, že mi to nevadilo a byl jsem ochotný si chybějící vývoj, na který nezbyla stopáž, domyslet. Ani úlety odlišně vysvětlující už jednou vysvětlené mi nevadily - kánon načtený nemám a ve spinoffu se dají takové věci tolerovat (vždyť jak strašlivě zasahoval do kánonu v přímých prequelech takový George Lucas, a to ještě víc a víc mrví původní trilogii při každém novém DVD vydání :( ).

Celkový setting byl dobrý, pestrý, rozhodně lepší než poušť + řeka + zrezivělý sklep bez příslušenství z T4. Díky tomu, že film obsahuje tolik budov, bylo jich i možné víc zbourat (a vypadalo to mňamózně, když pominu porcování požárního schodiště, kde navíc ve dvou záběrech někdo vyměnil filmovou kameru za televizní). Závěrečný "duel ve třech" na chladicí věži měl styl a hlavně nebyl pouhou citací soubojů z předešlých dílů jako někde...

Coby prequel ságy X-Men tedy Wolverine zklamává. Ovšem jako akční odbočka byl super, hlavně díky neselhávajícímu Jackmanovi :+ a akčním scénám, které nezapomenete do druhého dne.

Tak si říkám, jestli tady na MovieZone neleží Wolvie v prachu jen kvůli tomu, že ve srovnání se svým bezprostředním předchůdcem klesnul hlouběji než T4 :D Ode mě má 7/10 (poslední Terminátor 5/10 a klesá) 8)
146826
Wolverine mi rozhodně sednul mnohem víc než Terminator Salvation. Což je taky spinoff (který si navíc nárokuje statut pokračování *:-*), taky plný nelogičností a popírání děje svých předchůdců. Na rozdíl od Wolverina ho ale netáhne žádný charismatický herec, odehrává se v nesmyslných kulisách a ke všemu bude mít další dva díly (aneb mor trilogií pokračuje - někdo by měl spisovatelům připomenout, že Pán prstenů se skládá ze šesti knih, ne tří - a to ještě jenom kvůli poválečnému nedostatku papíru - a že Hvězdné války i Matrix fungují systémem 1+2, kdy po dějově uzavřené jedničce přišel dodatečný dvojdíl). Zpět k filmu. Souboje a akce obecně mi u Wolverina přijdou velmi dobré (adamantiové břity jsou prostě cool, v bitkách nechybí nadsázka). Navíc je každý souboj alespoň minimálně příběhově opodstatněn (ve čtvrtém Terminátorovi se anonymní nepřátelé objevují náhodně a hlavně neustále, což velice rychle nudí). Schopnosti dalších mutantů jsou sice dost cheesy, ale do komiksového filmu bez větších ambicí to sedí *:+* Scénář je prostoduchý, to je pravda. Nejhorší jsou v tomhle směru změny v motivacích postav, ke kterým dochází příliš zkratkovitě a charaktery pak působí jako pouhé figurky. Všechny motivace jsou ale jasně čitelné a natolik klišé, že mi to nevadilo a byl jsem ochotný si chybějící vývoj, na který nezbyla stopáž, domyslet. Ani úlety odlišně vysvětlující už jednou vysvětlené mi nevadily - kánon načtený nemám a ve spinoffu se dají takové věci tolerovat (vždyť jak strašlivě zasahoval do kánonu v přímých prequelech takový George Lucas, a to ještě víc a víc mrví původní trilogii při každém novém DVD vydání *:(* ). Celkový setting byl dobrý, pestrý, rozhodně lepší než poušť + řeka + zrezivělý sklep bez příslušenství z T4. Díky tomu, že film obsahuje tolik budov, bylo jich i možné víc zbourat (a vypadalo to mňamózně, když pominu porcování požárního schodiště, kde navíc ve dvou záběrech někdo vyměnil filmovou kameru za televizní). Závěrečný "duel ve třech" na chladicí věži měl styl a hlavně nebyl pouhou citací soubojů z předešlých dílů jako někde... Coby prequel ságy X-Men tedy Wolverine zklamává. Ovšem jako akční odbočka byl super, hlavně díky neselhávajícímu Jackmanovi *:+* a akčním scénám, které nezapomenete do druhého dne. Tak si říkám, jestli tady na MovieZone neleží Wolvie v prachu jen kvůli tomu, že ve srovnání se svým bezprostředním předchůdcem klesnul hlouběji než T4 *:D* Ode mě má 7/10 (poslední Terminátor 5/10 a klesá) *8)*
Wolvie vs T4
0 0
reagovat
od wolverina som nic necakal ale dokazal ma prekvapit
144756
od wolverina som nic necakal ale dokazal ma prekvapit
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se