Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Volání do zbraně


ikona
Mr. Hlad
adaptacewarcraft
Bude počítačová válka i válkou filmovou? 

A zase počítačová hra, která by se mohla dostat do kin. I když už se filmaři mnohokrát spálili a zjistili, že není tak snadné natočit něco, co se dobře hraje a udělat solidní film o tom, jak někdo ve vesmírné základně rozřezává pekelná monstra motorovou pilou, pořád to budou zkoušet.

Herní vydavatelství Activision Blizzard má ale k dispozici tak velké značky, že se vyplatí přemýšlet o tom, jak je dostat na filmové plátno. O tom, že se své adaptace dočká World of Warcraft, jsme psali už několikrát. S režií je spojován Sam Raimi a fanoušci herní předlohy doufají, že se mu podaří vybudovat svět srovnatelný s tím Tolkienovým. Příběhového materiálu nabídly hry hodně, a tak bychom se s trochou štěstí mohli dočkat něčeho zajímavějšího než jen bitev obřích rozměrů. Ty by ale byly taky fajn. Activison Blizzard ale myslí víc dopředu a už mají v merku další herní kousek, z něhož by mohl být filmový hit.

Nemělo by jít o nic menšího než je Call of Duty - slavné akční série z druhé světové války, která se však podívala i do současnosti. Nejspíš neexistuje hra, která by byla pro hráče tak intenzivním zážitkem a v několika dílech téhle série jsme se mohli podívat prakticky na všechna významná bojiště a zúčastnit se i invaze spojeneckých vojsk do Evropy. Call of Duty je pro adaptaci poměrně zajímavá volba. I když jde o počítačovou hru, nejsou tu žádní zombíci, bojovníci v zářivých barvách nebo instalatéři skákající na chodící muchomůrky. Je to jen obyčejná akce z druhé světové, takže by do kin mohla přilákat i lidi, kteří jinak počítač k hraní vůbec nepoužívají. Na nějaká jména je ještě hodně brzy a pokud se natáčet začne, jen tak to nebude, Activision Blizzard však dali jasně najevo, že to s adaptacemi svých her myslí zatraceně vážně.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace