Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #3 s drsňáky


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Kdo si mohl zahrát Wolverina? Umírají Charlieho andílci? Je bojové umění skutečně pro každého?  

A máme tu další neděli, tudíž další den bez seriózního víkendového zpravodajství. Pár užitečných informací ale určitě v aktuálním výplachu najdete. 

Perla týdne

Komedie An American Carol měla premiéru v loňském roce někdy touhle dobou. Byl to ale propadák jak Brno a nikoho moc nezajímalo, že v kolonce „režie“ bylo jméno klasika a legendy parodií Davida Zuckera. Komedie, která si chtěla utahovat úplně ze všeho od Michaela Moorea až po americké dějiny, je ale podle reakcí diváků jen slabým odleskem toho, co Zucker tvořil před lety. Tenhle chlapík je zodpovědný za první dvě Bláznivé střely nebo Připoutejte se, prosím, ale teď je jeho jméno spojováno spíše s filmovými průjmy jako je Scary Movie 3 a 4, případně Superhero Movie. Filutové u české distribuce ale přišli na to, jak jeho nejnovější průšvih prodat divákovi, který si dodnes myslí, že Steven Seagal pořád vypadá, jako když točil Přepadení v Pacifiku. An American Carol u nás na DVD vyjde pod názvem Bláznivá střela – Amerika v ohrožení. Marně tu budete hledat Franka Drebina, marně tu budete hledat starý dobrý humor tria Zucker-Abrahams-Zucker, marně budete přemýšlet, proč na vás někdo ušil takovouhle sviňárnu. Ale třeba se příští týden dočkáme prequelu Avatara. Vyhrabat nějakou hovadinu s modrými panáky by neměl být problém.

Souboj týdne

Ti největší frajeři ukazují svým protivníkům svou nadřazenost tím, že si od nich nechají zavázat oči a pak jim stejně z obličejů udělají neforemný brajg. V béčku The Ghost, které se na Slovensku objevilo pod názvem Prízrak, však svoje bojové schopnosti předvede ještě mnohem větší borec.

Trailer týdne

Walter Hill natočil hodně dobrých filmů a nikdy neskrýval fakt, že jeho oblíbeným žánrem je western. Extrémní předsudek se minimálně ve svém finále odkazuje na Peckinpahovu Divokou bandu a i když nepatří mezi režisérovy nejlepší kousky, chlapácký teaser by dnes do kina dostal snad každého milovníka velkých zbraní a charismatických hrdinů.

Honička týdne

Kdo tvrdil, že k pořádné automobilové akční honičce jsou potřeba minimálně dvě auta a dva řidiči? Chybí vám představivost, ale William Lustig jí měl v roce 1990 dost. Maniac Cop 2 sice nepatří k těm filmům, jejichž DVD by měl člověk ve své videotéce na místě, kde ho návštěva nemůže přehlédnout, ale je to poctivá béčková zábava a pokud jste se ještě se zombie policajtem Mattem Cordelem nesetkali, stoprocentně v budoucnu dojde na nějaký ten bezkrevný remake. Každopádně jisté je jedno. Ten, kdo ho bude režírovat, se bude muset zatraceně snažit, aby překonal to, co se děje od druhé minuty.

KLIKNĚTE SI NA VIDEO, DO ČASU 2:00

Bulvár týdne

Jeden z Charlieho andílků se málem podíval do nebe. Ne že by Cameron Diaz, Lucy Liu nebo Drew Barrymore měly nějaké potíže s bulharskou mafií, ale mezi původními seriálovými andílky v poslední době nejspíš řádí zubatá. Nebo se o to alespoň pokouší. Farrah Fawcett v červnu podlehla rakovině a teď to vypadá, že měla na mále i Jaclyn Smith. I když vlastně tak napůl. V některých zahraničních médiích se totiž začalo psát, že tahle bývalá seriálová hvězda se v Hondurasu pokusila spáchat sebevraždu a teď je prý v nemocnici a bojuje o život. Ukázalo se však, že je to celé hovadina. Jaclyn Smith je totiž v Los Angeles, živá a zdravá. Zastřelit se pokoušela Sandra Franklin, která na seriálu Charlieho andílci pracovala jako kaskadérka. Bulvár má tentokrát zkrátka smůlu a podobně jako v případě předčasně pohřbeného Jeffa Goldbluma nebo Harrisona Forda si bude muset ještě počkat.

Trivia týdne

To, že Hugh Jackman se pro roli Wolverina narodil, je fakt, který se zpochybnit zkrátka nedá. Už v prvních X-Menech ukázal, že mu tenhle horkokrevný Kanaďan sedí a nakonec to dotáhl k vlastnímu filmu. Jackman sice už několikrát světu předvedl, že jeho talent je mnohem větší a že umí i jiné herecké polohy než jen drsný obličej a vytažené drápy. Všechno ale mohlo být jinak. O tom, že Wolverina si původně měl zahrát Dougray Scott, se ví. Zdržení u natáčení Mission: Impossible 2 ale zapříčinilo, že si Bryan Singer musel najít náhradu. Pár let před natáčením, když Jackman hrál někde v Austrálii na divadle a jeho jméno nikdo neznal, se ale okolo nejslavnějšího z X-Menů motali i další herci. Ve hře byli údajně Mel Gibson, Aaron Eckhart, Viggo Mortensen, Keanu Reeves, Gary Sinise a dokonce i Edward Norton nebo Jean-Claude Van Damme! Vyberete si náhradníka?

DVD týdne

Líbili se vám Watchmeni? Zack Snyder pro vás přichystal edici, která bude ozdobou vaší filmové sbírky. The Ultimate Cut Watchmen bude mít čtyři disky. Na tom prvním najdete film v „ultimátním“ sestřihu doplněný komentářem režiséra a malíře comicsu Davea Gibbonse. Druhý nabídne přes tři hodiny bonusů, mimo jiné se podívá na skutečné hrdiny a samozvané strážce zákona, fenomén comicsových Watchmenů, zjistíme, jak probíhal proces adaptace a pár dalších věcí. Předposlední disk nabídne původní verzi filmu, kterou jste mohli vidět v kinech a na čtvrtém (v DVD verzi i na pátém) disku najdete comics v digitální podobě. Nic víc si fandové nejslavnějšího díla Alana Moorea a bezpochyby comicsové klasiky snad ani přát nemůžou. The Ultimate Cut Watchmen se objeví na DVD i na Blu-Ray třetího listopadu.

Vzpomínkový úlet týdne

John Travolta má knížky L. Rona Hubbarda asi hodně rád, jinak by nenatočil Bojiště: Země, nezesměšnil se jako třímetrový mimozemšťan a netvrdil, že „je to něco jako Pulp Fiction pro rok 3000“ nebo „Je to něco jako Star Wars, ale lepší.“. Pojďme se mu společně ještě jednou od plic zasmát. 

Blbá investice týdne

Tak tohle je jen pro opravdové fanoušky. Simpsonovi jsou klasika, pro mnoho lidí symbol televizní zábavy a kreslená legenda. V televizi s nimi jsme už dvacet let a vypadá to, že se jich jen tak nezbavíme. Osobně se řadím mezi tvrdé fanouškovské jádro (mám čtyři trička a dvě čepice), ale tohle bych si do pokoje asi nekoupil. A nejen proto, že mi chybí pět tisíc dolarů.  

Hádanka týdne

Poznáte herce?

Za týden zdar.

Odpověď na hádanku z minulého týdne: Steven Spielberg, Jack Sparrow a Elizabeth Swann, Britney Spears a Macy Gray.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace