Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Bacha, animáky koušou!


ikona
Cival
tržby
Americký kasovní žebříček odhalil, že jakmile z nebe padají animované hambáče, o Megan Fox nikdo nestojí... 

Už mnohokrát jsme se přesvědčili, že to, co se na síti jeví jako jasný hit, v kinech často jen prošumí. Na internetu je Megan Fox tahákem. Fotky, klepy, lobotomické výroky a spousta dalších jejích činností živí blogery, bulvár a samozřejmě i koncové uživatele - tedy geeky, fandy Transformerů a hledače aktuálních sexsymbolů.

Komedie Bacha, kouše! měla o pozornost vystaráno. Megan tu totiž ztvárnila krvežíznivou necudnou potvoru, která řádí v rámci neobvyklé školní zabíjačky. Vnějškovou přitažlivost snímku umocňovala ještě kukadla Amandy Seyfried, nebeská image producenta Jasona Reitmana a samozřejmě pocit mnohých, že scenáristka Diablo Cody je hrozně schopná a cool, protože se od kariéry go-go tančenice dostala až k Oscarovi (navíc k Oscarovi za vtíravou a rádoby cynickou Juno, kterou mají všichni hrozně moc rádi… uf).

Jenže pak Bacha, kouše! přišlo do kin… a žádný poprask se nekonal. Tihle internetoví mazlíčci totiž občas stihnou vyvanout rychleji, než dolezou na plátno. A teenagerům pořád stačí jen Meganiny fotky. Nepotřebují utrácet za vstupenku a zjišťovat, jestli už slečna rozšířila svůj herecký rejstřík. Tak se stalo, že film s největší internetovou publicitou dopadl nejhůř ze všech čtyř filmových premiér uplynulého víkendu. Odstartoval totiž až z pátého místa s 6,8 miliony dolarů, čímž byly rychle utnuty vyhlídky na závratný komerční úspěch. Bacha, kouše se neprotlačí ani k dvaceti mega. Ale že si dvdrip s krvežíznivou Megan stáhne víc uživatelů, než kolik sosne všechny tři zbývající novinky dohromady, na to bych si vsadil okamžitě.

Rozhodují ovšem čísla z kin. A ta zase jednou hovoří jasně pro animák. Na první místo se nederou jen pixarovky, novinky od DreamWorks nebo Doba ledová (trojka se mimochodem stala třetím nejúspěšnějším filmem historie, co se neamerického trhu týče!), ale i z počátku nenápadné kousky, které se budou ztěžka tavit v zavedené série. Rodinky s dětmi holt chtějí bezproblémovou zábavu – nově z toho těžila gastronomická taškařice Zataženo, občas trakaře, která se 30 miliony bez problémů uchvátila první místo. Můžeme jí to dokonce přát, protože ohlasy jsou veskrze pozitivní a výtvarná stylizace snímku mile neokoukaná. Pokud se nic nepokazí, měl by film hravě zdolat sto milionů jen v Severní Americe a stát se třetí nejúspěšnější letošní akvizicí studia Sony, a to po Andělech a démonech a Paulu Blartovi.

Stříbrnou pozici zasedl Steven Soderbergh se svým Informátorem. Matt Damon kvůli téhle roli významně přibral a nechal tukem obalit své pracně vyrýsované bourneovské tělo. Ale vyplatilo se. Kritiky jsou spíše kladné, což v případě výraznějších tělesných proměn obvykle znamená náběh na oscarovou nominaci. Soderberghův film stál něco málo přes dvacet milionů, takže i deset melounů utržených o prvním víkendu není špatných. Nepočítaje Dannyho parťáky, bude Informátor komerčně nejúspěšnějším Soderberghovým režijním počinem od dob Erin Brockovich a Trafficu (a to už je nějakých devět let). 

Tyler Perry spadl se svým černošským patvarem I Can Do All Bad By Myself o 57% a tedy až na třetí příčku. Započítal si tentokrát deset milionů.

Za něj už se sáčkovala poslední premiéra, totiž podvyživená romantická sázka na jistotu Láska na druhý pohled. Od milostného dramatu s Jennifer Aniston se nedají čekat nějaké novoty, a to ani když proti ní stojí Aaron „Harvey Dent“ Eckhart, se svojí vlídnější hereckou tváří. Film prý moc kvalit nepobral, i proto do něj studio neulilo příliš peněz, neinvestovalo další miliony do marketingové kampaně a nechalo ho v tichosti odstartovat z ani ne dvou tisícovek sálů – v takové situaci musí být i osm milionů za víkend uspokojivých. Vždyť Láska na druhý pohled hravě překonala už probíranou krvárnu Bacha, kouše!

Za šestým Číslem 9 (22 milionů při třicetimilionovém rozpočtu) přidává další dolary Tarantinův velehit Hanebný pancharti. Celosvětové tržby už přesáhly 200 milionů.

Desítku uzavírají zbytečná romantika All about Steve a horory Sesterstvo nemilosrdných a Nezvratný osud 4, jejichž výnosy klesly o víc jak polovinu. U Sesterstva to nepřekvapí, Osud zjevně dojel na to, že se do 3D sálů vecpalo Zataženo, občas trakaře.

Kompletní výsledky jsou zde.

Za týden se strhne další extrémní souboj několika premiér. Překvapivě nejvíc prostoru dostane remake Slávy, Disney by ovšem rád viděl na první pozici omšelé Náhradníky s Brucem Willisem. Zezadu bude útočit klaustrofobické scífko Pandorum.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace