Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #2 s Arnoldem i Smithem


ikona
Cival
víkendový výplach
Plakátový zločin, bizarní trailery a další kolo filmových hádanek? Jistě. A ještě něco navíc v novém vydání víkendového klystýru... 

Další týden, další víkend a další várka informací, bláznivin a pikantností z filmového průmyslu v deseti nestandardních kategoriích...

Perla týdne

Patrick Swayze zemřel, o čemž hbitě informovala všechna světová média. Zombieland startuje v kinech 2. října, o něm ale média zas tak moc neinformují. A tak se museli rozpovídat scenáristé Země zombie Rhett Reese a Paul Wernick a rychle vypustit historku o tom, že původně napsali do filmu cameo právě pro Swayzeho (mělo obsahovat i odkaz na zvedačku z Hříšného tance). Jenže pak prý Swayze onemocněl a ze smluvených plánů sešlo. Cameo tedy nebude, stejně jako další "plánované" (opravdu velké uvozovky) roličky Sylvestera Stalloneho, Joea Pesciho, Marka Hamilla, The Rocka, Kevina Bacona, Jeana-Claudea Van Dammea a Matthewa McConaugheyho, kteří buď odmítli, anebo si tvůrci jejich jména narychlo vycucali z prstu, což se mi zdá poněkud pravděpodobnější (klapl, zdá se, jen Bill Murray). Okolo Země zombie něco smrdí a tlející maso to není, Spíš opravdu mrtvolný způsob, jak přitáhnout pozornost - navíc povahy podobné, jako když autoři Fotbalové jedenáctky lákají do svého filmu Davida Beckhama.

Foto týdne

Tak jakýpak snímek tipujete? Saw? Hostel 3? Nebo jiné torture-porno? Chyba lávky. Přitvrdil náš milovaný a všemi mastmi promazaný Zdeněk Troška. V komedii Doktor od jezera hrochů (neboli The Doctor from Hippopotamus Lake) dojde na krev. Ale nemusíte se děsit, že by král české lidové zábavy slevil ze svého stylu. Taškařice to bude jistě veselá, jak můžete vyčíst z fotogalerie a zvlášť z některých lišáckých momentek. Hoštický bonviván tlačí svou káru suverénně dál.

Souboj týdne

Máte rádi velkofilmy inspirované antickými bájemi? Ano? Tak schválně, které verzi Hercula dáváte přednost. Té slavnější se štýrskohradeckým mamelukem, likvidujícím medvědy i uši učitelů angličtiny...

...nebo té trikově vypiplanější, v níž exceluje Arnieho masitá protiváha Lou Ferrigno? Obě mají určitě něco do sebe, ale jen v jedné dokáže hlavní hrdina pěstí srazit i blesky.

Výrok týdne

„Jánošík je tragický a zároveň velmi moderní. Mohl by to být americký chlapec, který se vyčerpaný krutostí války vrací z Iráku do městského ghetta, kde se stane vůdcem gangu.“

Režisérky Agnieszka Holland a Kasia Adamik berou velmi kvalitní drogy a nebojí se je použít ani během sociologicko-politických intepretací mýtu o slovenském zbojníkovi (k mání v oficiálním presskitu).

Plakát týdne

Plakáty jsou v éře Photoshopů a nejrůznějších vychytralých grafických editorů hodně vděčným tématem. Jedním z těch úplně nejhorších výtvorů, které velká studia poslala do oběhu v posledních týdnech, je nepochybně plakát k Takers. Zvlášť když si poster rozkliknete do větší velikosti, všimnete si, jak tragicky grafici pracují s modrým a bílým světlem a jak jsou jednotlivé postavy posazeny vedle sebe, i když evidentně každá stojí někde úplně jinde (to je klasický postup, tady se ale krutě nepovedl). Navíc Paul Walker jako by měl hlavu na úplně cizím těle, jeho černošskému protějškovi někdo svítí lampou asi z pěti centimetrů do ksichtu a Hayden Christensen... hmmm... jeho oslizlý výraz korunovaný buřinkou bych tipoval spíš do kampaně varující předškolačky před úchyláky, kteří prodávají před školkou lízátka, než do drsné nigga-kriminálky.

Video týdne

Ano, tohle ultravtipné video linkovala už slušná řádka amerických webů a nějaký ten český blog, takže notorickým projížďečům filmových stránek bude už známé. Přesto jsem ho do Výplachu šoupl. Byla by totiž škoda, aby takový skeč někoho minul. Proč? Protože Megan Fox stojí za vidění i ve svých nejumělejších životních fázích, tady je navíc tak stylově vyoutována, až se může kdekdo chechtat nahlas. Na druhou stranu - ustála to s nečekanou grácií.

Bulvár týdne

Převlíkání je dřina. Aby chlap zamachroval se svou pečlivostí a čistotností, stačí když si vezme každý ráno čistý spodní prádlo a ponožky. Občas přeprat košili, jednou za měsíc vyměnit džíny a každé vánoce oslavit naleštěním polobotek. Pak bude fešák a klasa. U ženských je to složitější. Rády se fintí a předvádí, zvlášť když může jejich kreaci okomentovat nějaká závistivá slečna nebo naopak nadržený milionář. Když pozvete na pódium třeba liliputa s krycím jménem Eva Longoria, můžete se těšit na slušnou módní přehlídku. Během moderování na cenách ALMA v roce 2007 stihla vystřídat hned sedmnáct různých modelů! Letos jich bylo jen osm, ale i tak je to slušná pálka. Schválně kolik jich stihne vystřídat legendární Neil Patrick Harris v rámci moderování letošních Emmy, jež se předávají dnes v noci. A bude mu to taky tak slušet?

Trailer týdne

Levné monstrfilmy jsou velmi vděčné téma, jež ani dlouhé roky neobrousí. Platí to i o bijáku Zaat, který v půlce 70. let dovezl do éteru jeden z nejúžasnějších příběhů moderní doby o muži, který se proměnil v kočkorybu (neboli v sumce). Dokonce to Zaat doklepal i do amerických kin a v letech následujících byl už jen připomínán jako neuvěřitelně bizarní kinematografický průjem, jenž si zaslouží být stejně proslulý jako Plán 9 nebo Robot Monster. Pokud se někomu nelíbili kreveťáci z Districtu 9, měl by si pochutnat na Zaatovi.

PRO VIDEO SI KLIKNĚTE

Úvaha týdne

„Je to přesně to místo, na který byste měli zajet, pokud chcete aby vás vojela čtyřicetiletá ženská. Zaručuju vám, že by se vám to povedlo. Jsou pryč od manželů a jejich dcery v sále vřeští na Roba Pattinsona. Věřte mi, že všechny ty čtyřicetiletý maminy budou mezitím na záchodě píchat s dvacetiletejma klukama, který na těchhle conech zrovna pracujou. Podle mě jsou mámy zažraný do Twilight ságy pěkně sprostý. Jen si to uvědomte. Milujou Stmívání, což je kniha, ve který je hlavní hrdina vlastně stalker. Pořád dohlíží na svoji holku a ona přitom řve „Nemůžu bez něj žít“. Určitě si dokážete představit, že to je věc, kterou většina z těchhle vdanejch paniček nezažila dlouhý roky. Ony se vdaj a od tý chvíle už většina manželů kašle na nějakou romantiku a moc se o ně nezajímá. Se Stmíváním se vrací zpátky do časů svýho mládí a zase se v nich probouzí divokost. „Ááách, jak ráda bych dala tomu upírovi“ a tak podobně. Říkám vám, že na těchhle conech to bude samá zralá šelma lovící zajíčky. Když bych nebyl zadanej, nechyběl bych ani na jednom.“

Kevin Smith odpovídá na otázku, co říká na srazy fanynek Twilightu, a to krátce poté, co se přiznal, že si myslí, že většina reakcí na jeho časté twilightovské glosy (zde, tady) nepochází od náctiletých holčiček, ale od jejich mám, které Edwarda a spol. taky žerou. Kdo odhadu Kevina Smithe věří, ten má na příštích pár měsíců o zábavu postaráno.

Hádanka týdne

Poznáte slavného filmaře...

...dvě oblíbené filmové postavy z jednoho velkofilmu...

... a dvě zpěvačky, které to rády zkoušejí na filmovém plátně?

Tož zase za týden.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace