Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #1: Startujeme!


ikona
Cival
megan foxvíkendový výplach
Bezuzdný eintopf trailerů, šíleností a zábavných informací ze světa kinematografie poprvé (a snad ne naposled) na vašem monitoru... 

Už dlouho jsme uvažovali o nějaké oddechové novinkové rubrice na víkend. Žádný nápad nám ale nepřišel dost nosný na to, aby jej šlo udržet i v delším horizontu. Proto jsme se pár dní nazpátek rozhodli zaimprovizovat a zkusit (s pravidelností Kdo, kde, s kým a žebříčků tržeb) vyzobávat nejrůznější filmové chuťovky, které lze nalézt v hloubi internetu. Měly by vás v prvé řadě pobavit, pak i lehce poučit, rozšířit obzory a nabídnout trochu jiný druh psaní o filmu. Každý víkend deset kategorií, z nichž některé se budou opakovat týden co týden (podivnost, perla, soundtrack, herecký výkon), jiné se budou zjevovat a objevovat… Tož pojďme zkusit, jestli to bude fungovat.

Perla týdne

Vlado Štancel vrací úder! Zrzavý chlapík z Černých ovcí nebo Testovin to s průlomem na filmové plátno myslí zatraceně vážně. Nerozhodilo ho ani brutální odmítnutí jeho humorné polízanice Mezi námi přáteli, v níž se probíral existenciální problém z největších, tedy velikost mužského přirození (pro představu o zrůdnosti filmu: ve chvíli, kdy  jsme zlevněné DVDčko s touhle veselicí předali kolegovi Shushikovi, opustil naší redakci... true story). Teď ale Štancel natáčí seniorskou komedii Pamětnice, která „poukazuje na život současných osmdesátníků“ a hrají v ní snad všichni solidní čeští herci nad sedmdesát let, plus třeba Dalibor Gondík a Uršula Kluková. Za proklikání určitě stojí celá oficiální stránka filmu, zejména pak fotografie s kompletním hereckým obsazením (a nejvyšším průměrem dioptrií na metr čtvereční v historii zeměkoule), na které zahlédnete třeba Jaroslava Čejku s parukou nebo Zdeňka Srstku (na vozíku, snad pouze pro účely filmu). Odpustím si nekorektní komentáře a jen podotknu, že v době, kdy kina plní hlavně teenageři vyznívá celé tohle foto - zvlášť ve spojení s mistrem Štancelem - buď jako fake, nebo jako velmi sofistikovaný humor.

Bulvár týdne

Anketu o nejvíc sexy hollywoodské mužské tělo na webu Lovefilm, kterou převzala všechna větší britská média, ovládl podle předpokladů Daniel Craig. Čtenáři a čtenářky naštěstí prokázali, že mají i trochu originálnější vkus, a na čtvrté místo (před Leonarda DiCapria) vytlačili Sachu Barona Cohena.

 

Soundtrack týdne

Ennio Morricone je klasik z největších. Bez ustání připomínaný, znovu a znovu proslavovaný Quentinem Tarantinem a dalšími, leží v pamětí diváků hlavně díky kompozicím k filmům Sergia Leoneho. Za pozornost ale stojí hodně dlouhá řádka z jeho nesmírně napěchované diskografie, která čítá přes tři stovky soundtracků. Jako jedna ze zcela zásadních se jeví hudba k vynikající Misii Rolanda Joffého. Výrazné využití sboru a dechových nástrojů zajistí, že už po prvním poslechu tuhle nahrávku z palice nevytřískáte. Proto neváhejte.

Video týdne

Svlíkají se všude. I na tiskovkách. Nečekané překvápko na festivalu v Benátkách George Clooneyho nerozhodilo - Danny Ocean situaci ustál s šarmem sobě vlastním, zavtipkoval o kravatách a trapných fórech a jel dál. Respekt.

Výrok týdne

„Ne, nikdy. Jak s někým souložím, to je opravdu ta poslední věc, kterou bych chtěla v životě vidět. Protože by stačil jeden jediný záběr, na kterém nevypadám hezky a už nikdy bych nemohla provozovat sex.“

Megan Fox znovu filosofuje, tentokrát během odpovědi redaktorovi MTV na to, jestli někdy najdeme na internetu její sex tape. V diskuzích na internetu si honimíři všech zemí okamžitě přisadili, že do deseti let - až největší zájem o Megan opadne - se nějakého toho videa určitě dočkáme. Showbyznys holt má své zákonitosti. A jak jinak může Megan svou slávu živit, že ano?

Trailer týdne

Co se stane, když vložíte do mixéru Je třeba zabít Sekala, Divoké vlny a Dead Snow? Asi vybuchne půlka kuchyně... anebo se vyřítí fašouni na prknech z trashové pecky Surf Nazis Must Die aneb Surfoví náckové musí zemřít. Její upoutávka je famózní a vlastně i dostačující. Film koneckonců nezdobí tak parádní voice-over, který by mohli tvůrci nějaké parodie klidně opsat slovo od slova a nasadit na úplně jiné záběry. Adolf, Mengele, nasraná Leroyova máma a přidrzlé hláškování na účet Terminátora? Jednoduše brutus. A to ve filmu jeden pan Brutus teprve čeká. Vážně.  

Podivnost týdne

Shannon Elizabeth asi slušná část čtenářů dnes nezná - přitom byla svého času, zhruba okolo premiéry sólo celovečeráku Jaye a Tichýho Boba a ve zlatých prcičkovských časech, hodně vysoko na seznamu nej kostí planety Země. Ještě předtím se Shannon účastnila jedné z nejvýstřednějších scén filmové historie v Jacku Frostovi. Ne, to není onen milý rodinný film s Michaelem Keatonem, ale dosti nekompromisní horor z roku 1997. Lepá Shannon je v něm usouložena k smrti obrovským sněhulákem a jeho mrkevnatým pašákem. Něco mi říká, že ten film bude jednou klasika.   

 

Česká stopa týdne

Alespoň náznak patriotismu. Alespoň v jedné kolonce. Význam Jana Švankmajera pro světový film si možná ani neuvědomujeme. Ale není rozhodně malý. A možná ještě stoupne, až bude do kin uvedena Burtonova adaptace Alenky v říši divů, kterou budou učení kritici jistě poměřovat se Švankmajerovým průlomovým dílem. V docela interesantním žebříčku magazínu TimeOut London se Švankmajerův film Něco z Alenky vlezl do top padesátky nejlepších debutů historie! Vklínil se těsně za Raimiho, Polanskiho nebo Tarantina... a ne, první není Občan Kane.

Herecký výkon týdne

Na natáčení Cronenbergových Scanners musela být zábava...

Hádanka týdne

Uhodnete jména tří prominentních hollywoodských herců a kaskadérů (a jednoho scenáristy)?

Na odpovědi a reakce čekáme v diskuzi. Případné tipy na další perličky a laskominky do příštích výplachů házejte do mého vzkazníků - co projede diskuzí, to už užito nebude...

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (55)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace