Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Válka o diváky pokračuje...


ikona
imf
seriáltelevize
 

Zatímco v českých televizních vodách jásáme nad uvedením Aliasu (v Americe nedávno skončila jeho pátá sezóna), západní stanice už za sebou mají popravy a schvalovačky letošních novinek a pomalu plánují další sezónu. Právě v těchto okamžicích se na obrazovky vrací Jack Bauer v páté sezóně 24 a televizní stanice FOX už chystá další "undercover akčňák". Faceless bude o státním zástupci, kterého už přestane bavit neustále citovat zákoníky a rozhodne se zlikvidovat největší zločineckou situaci ve městě takříkajíc zevnitř. Aneb pokud chcete uklidit bordel, musíte se při tom trochu ušpinit. Pilotní díl si odtočí Joe Carnahan (Narkotika).

ABC hodlá ždímat J.J. Abramse i v roce 2007, takže po Aliasu a Lostu přijde na řadu seriál Six Degrees, který vypráví o šestici mladých lidí, kteří spolu studovali a jejich životy se i po škole až podezřele často proplétají. Zní to obyčejně, ale Abramsovi fanoušci jistě tuší, že za tím bude něco víc. Velice zajímavě zní i Jericho, které má na svědomí Jon Turtletaub. Jedná se tu o život na malé venkovské usedlosti v Kansasu - lidé, činy a příroda všude kolem. Tohle klišé však narušuje fakt, že Amerika utrpěla několik nukleárních zásahů a většina velkých měst byla vymazána z povrchu zemského. Turtletaub se tedy bude snažit ukázat, jak by mohlo vypadat období po jaderné válce. Dá se to natočit zajímavě a levně zároveň... snad si tvůrci nevyberou příliš snadnou cestu. CBS má na skladě i Orpheus, projekt Ridleyho a Tonyho Scottů, jež se bude točit kolem mladíka, jehož přítelkyně je členkou záhadné sekty. Asi je to vážně super baba, protože hlavní hrdina se rozhodne sektu "vyzkoušet" a to vede k mnoha zajímavým odhalením...

NBC má v plánu také dva velké seriály. Jedním je Heroes, který těží z jednoduché zápletky - partička běžných lidí žijících v jednom sousedství náhle zjistí, že oplývá superschopnosti. A rozhodnou se téhle skutečnosti patřičně využít (trochu mi to připomíná 4400 bez mimozemšťanů). Druhou záležitost má na svědomí Graham Yost (scenárista Nebezpečných rychlostí a několika epizod Band of Brothers) a jmenuje se Seeing Red, jehož zápletka hodně připomíná Tru Calling (zrušen po dvou sezónách) s Elizou Dushku, který právě sleduji (a není to špatné, viz obrázek). Hlavním hrdinou je policista, kterého začnou oslovovat duchové mrtvých a chtějí po něm, aby vyšetřil jejich vraždy. S menší nápovědou by to pro něj nemělo být nic těžkého, ale vysvětlujte manželce, že nepřijdete na večeři, protože duchové jsou netrpěliví. Zní to obnošeně, ale potenciál to rozhodně má.

Zajímavě zní i seriál Underfunded, o příslušníkovi kanadské tajné služby, který se díky nízkému rozpočtu nemůže spolehnout na podobné vynálezy jako James Bond a tak musí vymýšlet finty hodné MacGyvera. Producenti si od projektu slibují něco ála Monk. Tak uvidíme.

Jednou z nejočekávanějších televizních událostí pak bezesporu bude další minisérie od Stevena Spielberga nazvaná Nine Lives. Nejde o adaptaci životopisu Aerosmith, nýbrž o seriál v duchu snímku Flatliners. Hlavní hrdinové přišli o své blízké, ale naučili se s nimi komunikovat posmrtně. Má to samozřejmě háček, abyste si se svým milovaným zesnulým pokecali, musíte se dostat na hranu mezi životem a smrtí. To s sebou přinese celou řadu adrenalinových zážitků.

Je vidět, že fanatičtí příznivci "áčkových" seriálů budou mít z čeho vybírat. Tak už konečně přestaňte čekat na dabingové verze přistávající s pětiletým zpožděním na českých obrazovkách a ukojte svůj hlad na DVD shopech, kde vycházejí s minimální odlukou (rok) kompletní sezóny toho nejdůležitějšího, většinou s bohatou bonusovou výbavou a nekompromisní audiovizuální kvalitou. To svoje "pravé ořechové" si najde každý.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (21)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace