Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Další boxeři, další Oscaři?


ikona
Mr. Hlad
billy bob thorntonchristian balemark wahlberg
 

Ačkoliv je box sport, kde teče krev a jde o to ze soupeře vymlátit duši dřív, než vám on zlomí čelist, ve filmovém světě jsou souboje v ringu poměrně vděčné téma. Těžko říct, proč diváci a akademici preferují boxování například před synchronizovaným plaváním, ale fakt je, že co se sportovních filmů týče, těch boxerských je poměrně dost.

A není problém najít ty dobré. Za Zuřícího býka si Robet De Niro odnesl hereckého Oscara, Sylvester Stallone získal za Rockyho téměř Oscara za scénář a před třemi lety si v ringu vyboxoval zpět i respekt diváků a kritiků. Clint Eastwood si díky Million Dollar Baby také na nějakou tu cenu přišel a Paul Newman v Někdo tam nahoře mě má rád v podstatě nastartoval svou hvězdou kariéru. Když chce být zkrátka člověk hvězda, musí někomu rozbít tlamu. Mark Wahlberg a Christian Bale to vědí a jejich The Fighter rozhodně nějaké ty ambice má. V ringu však nebudou sami.

Mezi provazy se totiž hodlá postavit i Billy Bob Thornton. V dramatu Pound For Pound si zahraje bývalého boxera a vdovce, jenž se začne starat o mladíka, jenž by mohl v ringu něco dokázat. Příliš originálně to nezní, ale scénář vychází z F. X. Toola, jehož jiný příběh sloužil jako základ scénáře pro Eastwoodovu Million Dollar Baby. Režie se ujme specialista na sportovní filmy Ron Shelton, který už má za sebou baseball (Durhamští býci, Cobb), basket (Bílí muži neumějí skákat), golf (Zelený svět) a jednou si vyzkoušel i box (Boxeři). Těžko hledat v Hollywoodu někoho papírově vhodnějšího pro sportovní drama.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace