Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Stanley Kubrick vstává z mrtvých


ikona
Mr. Hlad
ang leestanley kubrick
 

Ne že by se George Romero pokoušel zasadit další díl své ságy o živých, mrtvých a nemrtvých do Hollywoodu, jenom to vypadá, že Stanley Kubrick ještě neřekl jako filmař svoje poslední slovo. Fakt, že zemřel před deseti lety, totiž rozhodně nebrání tomu, aby se filmy, které měl v plánu natočit a z různých důvodů to nestihl, nedostaly do kin.

Myslel si to Steven Spielberg, jenž po zesnuvším Stanley Kubrickovi převzal natáčení inteligentního a bohužel nepříliš úspěšného scifi A.I: Umělá inteligence (má ten film rád vůbec ještě někdo kromě mě?), a myslí si to i producent Jan Harlan, jenž byl Kubrickovým švagrem a spolu s ostatními členy rodiny legendárního režiséra by rád dostal do kin film, na němž jeho slavný příbuzný pracoval, ale nikdy ho nenatočil. Aryan Papers měl být příběh polské židovské ženy, která během druhé světové války předstírala, že je čistokrevnou katoličkou a snažila se tak vyhnout pozornosti nacistů. Film se nikdy nezačal natáčet z jednoho prostého důvodu. V roce 1993 vznikl Schindlerův seznam a další film s podobnou tématikou by byl automaticky považován za prachsprosté vykrádání a s velkou pravděpodobností by zůstal ve stínu Spielbergovy sedmioscarové klasiky.

Podle Harlana je však čas látku oprášit. Jméno Stanleyho Kubricka v titulcích by mělo svůj zvuk bezpochyby i deset let po Eyes Wide Shut. Za kameru se však logicky musí postavit někdo jiný. Harlan by byl rád, kdyby se režie ujal Ang Lee, jenž s Oscary a s velkými tématy má také dost zkušeností. Takhle na papíře to celé vypadá docela zajímavě, ale na Kubrickovi si zuby vylámal už zmíněný Steven Spielberg, takže pokud někdy Aryan Papers vzniknou, bude s nimi mít Lee nebo jiný režisér nejspíš hodně práce.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace