Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Piraňa se znovu zakousne do diváckých zadnic


ikona
imf
chuck russellpiranharemake
 

Vzpomínáte na původní verzi Piraní z roku 1978, která byla otevřenou parodií Spielbergových Čelistí (jak vidno už podle plakátu)? Zřejmě ano, protože TV Nova se navždy zapsala do análů, když tuhle brutální chuťovku odvysílala v prime time a zastihla tak spoustu dětí nepřipravených. režisér Joe Dante se totiž nějaké té krve, uhryznutých končetin a explodujících těl nebál a servíroval je pod rouškou recese, což mu vyneslo "pouhé" eRko (ve Finsku je však snímek zakázán). Režisér takových pecek jako Gremlins nebo Vnitřní vesmír tehdy Piraňu natočil za pouhý měsíc, s rozpočtem 660 tisíc dolarů a díky kampani, která odkazovala na Čelisti a honosila se podtitulkem "Lidé žerou ryby, ne naopak", se z filmu stala zaručená hitovka.

O tři roky později se tak objevilo pokračování, ve kterém však nadsázku nahradilo megalomanstvi a rybičky v něm dokonce začaly i létat (už ani nevím proč, ale to mě vážně nebolí). Měl to být debut Jamese Camerona, ale ten se po natočení úvodní scény (podvodní sex) rozhodl od projektu utéct a snímek dotočil jakýsi italský prodavač olihní. Výsledek podle toho vypadá a pokud se mu někdo smál, tak to rozhodně nebylo záměrem tvůrců.

Dalšího vzkříšení se dravé rybky dočkaly v roce 1995 a byl to čistě direct-to-video počin, o kterém možná dnes slyšíte poprvé (což dokládá jeho důležitost ;) a pokud si ho náhodou pamatujete, tak asi proto, že v něm hrála Alexandra "Baywatch" Paul.

To všechno by se ale teď mohlo změnit, protože Dimension Films hodlá do kin v letošním roce distribuovat remake původního snímku z roku 1978 a hodlá zachovat všechny jeho důležité elementy. Opět to tedy bude mírná parodie a jméno režiséra mě naplňuje očekáváním. Chuck Russell nás naposledy poctil Králem Škorpiónem, ale má za sebou i Likvidátora a Masku, což jsou filmy (věřte, nevěřte), které mám docela rád (každý svým způsobem). Natáčet se bude ve slavném americkém rekreačním středisku Lake Havasu, hned jak sleze sníh, tj. někdy kolem března-dubna. Dimension Films hodlá Piraňu nastřelit někam na podzim a udělat z ní jednu ze svých hlavních atrakcí. O obsazení zatím nepadlo ani slovo a rybky budou možná digitální, ale Russell by nás nemusel zklamat. Uvidíme.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace