Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Potter s rekordem, ale za Batmanem


ikona
Cival
harry pottertržby
 

Odrostlý kouzelník si dovolil vyšlápnout si na Temného rytíře. Z centrály studia Warner Bros. troubí do světa informaci, že si k sobě Potter přetáhl rekord z půlnočních premiér. Doposud jej držel Temný rytíř s osmnácti miliony, Potter jej trumfl, když ve více jak třech tisícovkách kin nahrabal 22,8 milionů dolarů. Všude bylo vyprodáno, a to i přidané projekce, které měly ty nejzavilejší potterofily ukojit klidně až od čtyř od rána.

U Warnerů si určitě gratulují a přemýšlí, jaký další film o osm měsíců zpozdí, aby jim mohla konta znovu brzy bobtnat podobně bleskurychlým způsobem. Ba ne, blbý vtip (ale hlavouni si od fanoušků vážně zasloužili spíš pomstu, a ne rekordy). Potter se teď během dne uvelebí ve 4275 kinech, což je čtvrté nejširší nasazení historie, a z nich během dne zkusí přidat dost milionů na to, aby se podařilo zlomit další Batmanův rekord: 67 mega během dne premiéry. Pravděpodobný takový výsledek není, ale potterofily neradno podceňovat.

Update: Warneři hlásí 58 milionů dolarů za první den v amerických kinech, a to včetně oněch 22 melounů z půlnočních projekcí. Temný rytíř zůstal tedy neohrožen, Potter nesejmul ani Transformery s jejich šedesátimilionovou premiérou. Přesto solidní čísla.

Nicméně ani takováhle silná značka určitě nedosáhne na víkendové (158 M) nebo pětidenní maximum (203 M), jež rovněž drží Temný rytíř. Koneckonců Nolanův opus v Americe nastřádal 533 milionů dolarů, zatímco tržby potterovských adaptací se obvykle zastavují okolo 290 milionů (jen první Kámen mudrců uzmul 317 mega). Harry v Americe není tak těžkou váhovou kategorií, nestačí ani na Piráty z Karibiku nebo Transformery, ovšem bohatě si to vynahrazuje ve zbytku světa, kde je dost lačného čtenářstva na to, aby se mohly konat další rekordní zápisy. Nej půlnoční premiéry celosvětově (tenhle údaj se asi nepodaří splašit), nej první den celosvětově, nej otvírací víkend celosvětově… o tom všem můžeme v následujících hodinách slyšet, až se budou data z pokladen přeposílat do éteru.

A pochopitelně, to nejdůležitější: Snad bude spokojenost účetních srovnatelná se spokojeností platících diváků...

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace