Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Superman a zelený Reynolds


ikona
Cival
brandon routhgreen lanternsuperman returns
 

Máloco mi připadá otravnější než psát novinky o Supermanovi. A to mám svou ikonku pořád hodně rád. Supermanské drby totiž zůstávají pouhými drby příliš dlouho, Warneři si s chlapíkem v modrých elasťácích neví už nějakých dvacet let rady, a tak se neustále víří informačnín hladina, aniž by se to nějak projevovalo na blyštivosti značky. Zatímco Batman si podmanil svět, mnohem slavnější Superman dál bojuje o holé přežití.

Od premiéry Singerova restartu věnovali mí kolegové Supermanovi přes desítku novinek a Hot Stuff, aniž by se věc někam výrazně posunula. Brandonu Routhovi vypršel supermanský kontrakt (i když sám herec potvrdil, že by se bez váhání nechal naverbovat zpět) a Warneři teď podstoupili soud o práva na tuhle legendární postavu – jeho výsledkem je, že studio musí zahájit produkci nového bijáku se Supermanem nejpozději v roce 2011, jinak jim hrozí, že budou muset zaplatit dědicům práv po jednom ze spolutvůrců comicsů Jeromu Siegelovi za „způsobené škody“. Šance, že se konečně pohnou ledy, tudíž vzrostla, jen aby na jejich konci zase nečekalo další sebeukájivé nostalgické vzpomínání, jaké za čtvrt miliardy dolarů nabídl Bryan Singer. To by už Kal-El asi nepřežil.

Jeho místo by definitivně zastoupili méně slavní hrdinové, třeba Green Lantern, zelenavý chlapík se zálibou v mocných prstenech, s nímž se DC Comics pokusí odvrátit ofenzivu Marvelu. Už pěkných pár měsíců s ním je spojeno jméno režiséra Martina Campbella, bohužel za tu dobu jsme slyšeli už o tolika adeptech na hlavní roli, až se zdá, že si studio neví se svou novou akvizicí ani trochu rady (jak by ne, když by ji člověk tipoval spíš do Arabely).

Éterem už prolítla jména Ryana Goslinga (Zápisník jedné lásky), Briana Austina Greena (yep, Beverly Hills 90210), Jareda Leta (Rekviem za sen), Michaela Fassbendera (ceněná drama Hlad), Henryho Cavilla (Tudorovci), Chrise Pinea (Star Trek) a v době nedávno minulé i Ryana Reynoldse (snad budoucí Deadpool), Justina Timberlakea (prostě Justin) a Bradleyho Coopera (Pařba ve Vegas). Jenže jasno pořád není.

UPDATE: Už je. Ryan Reynolds byl oficiálně potvrzen jako Green Lantern. Dost pravděpodobně tím padají plány na Deadpoola i Flashe, které měl ztvárnit.

Místo toho vyplula na povrch jiná informace: V Lanternovi si má střihnout cameo právě propíraný Superman. Krátká hostovačka Clarka Kenta má odstartovat novou éru budování velkého filmového univerza pod praporem DC Comics.

Je to trochu opožděná reakce na razantní a nutno říct i velmi úspěšně rozjeté plány Marvelů. Navíc ji otupuje vzpomínka na tápání okolo týmovky Justice League of America,  o jejíž formě a obsazení se tak dlouho špekulovalo, až celý projekt zapadl do šuplíku. Cameo Clarka Kenta tak může klidně čítat nějakého hereckého greenhorna z televizní obrazovky, který se nezmůže na zdaleka tak sympatickou návštěvu, jakou provedl Tony Stark v Hulkovi nebo Nick Fury v Iron Manovi. Mňo, nechme se překvapit.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace