Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Comicsové bizarnosti


ikona
Cival
ant-manavengersbladeedgar wrightstephen dorffstephen norringtonvrána
 

Které dvě věci nejvíc vydělávají a zároveň nejvíc nasírají filmové fanoušky? Ano, správně, jednak móda rebootů, restartů a spin-offů, zadruhé stále intenzivnější comicsová mánie. Jednou za čas si oba rozbujelé trendy podají packy a výsledkem je příslib nekonečného kinematografického teroru.

Ještě docela neškodně vypadá nově avizovaný spin-off z comicsového Bladea. Neškodně proto, protože nikdy nevznikne. Asi. Přesto se šíří spekulace, že by série o Bladeovi, která zvládla během pár měsíců umřít jak v kině, tak v televizi, mohla dostat bratrance z prvního kolene. Tedy další trilogii – jenže nevévodil by jí černošský upírobijec Blade, nýbrž záporák z jedničky Deacon Frost. Prequel, spin-off a rovnou trilogie? Režisér jednotky Stephen Norrington a představitel Frosta Stephen Dorff mají zjevně bujnou fantazii, jejich vize se ale těžko dočká brzké realizace. Když je Blade jako postava víceméně mrtev, bude chtít někdo křísit jeho protivníka?

Norrington, který si od Bladea stihl zkazit reputaci přeplácanou Ligou výjimečných, je teď zřejmě v ráži. Už dřív jsme psali o plánovaném restartu comicsové Vrány. Filmaři rozum nedostali a snímek se dál hýbe kupředu. Navíc Norrington potvrdil, že se poveze na vlně vzedmuté Temným rytířem a nabídne realistickou, civilní a výtvarně umírněnou protiváhou k vizuálně opulentní verzi Alexe Proyase. Což zavání další lacinou comicsovou rychlokvaškou ve stylu druhého Punishera, v níž se bude ve strohých kulisách procházet mrtvolný chlapík s havraními vlasy. Může z toho vylézt parádní biják? Nevsadil bych na to.

Tatáž otázka by měla zajímat i Edgara Wrighta, který dál uvažuje o adaptaci Ant-Mana. Superhrdina jehož jméno mi z jakýchsi tajemných důvodů evokuje Ferdu Mravence a panďuláky ze Studia Kamarád, které namlouval Ota Jirák, už déle figuruje v úvahách studia Marvel. I původní favorit na režisérskou sesli Wright (Jednotka příliš rychlého nasazení, Soumrak mrtvých) se dál tváří neoblomně a slibuje rozpracování prvního nástřelu scénáře. Pokud comicsová mánie nepohasne a Wrightovi se podaří uspět s komedií Scott Pilgrim vs. the World, možná se ještě budeme divit. Mnohem pravděpodobnější ale je, že o případném vlastním celovečeráku rozhodnou až ohlasy na týmovku Avengers.

Co je sakra s tím Čtyřlístkem?

P.S.: O roli superhrdinky má zájem i tenistka a wimbledonská vítězka Serena Williams. Poněkud nekorektně bych jí doporučil spíš konkurz na Nicka Furyho než Wonder Woman. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace