Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Divný boj Deppa, robotů a prazvířeny

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
6,4 pro Transky za pondělí :+, tak už jen 100 mega a pár šušňů ?)
137072
6,4 pro Transky za pondělí *:+*, tak už jen 100 mega a pár šušňů *?)*
0 0
reagovat
No ne nadarmo jsem na gymplu tak tak prolézal z matiky. Měl sem samozřejmě namysli 15%, omluva... :-
137053
No ne nadarmo jsem na gymplu tak tak prolézal z matiky. Měl sem samozřejmě namysli 15%, omluva... *:-*
0 0
reagovat
mno.. 13% uz zni "trochu" jinak, nez 0,15% :D
137051
mno.. 13% uz zni "trochu" jinak, nez 0,15% *:D*
0 0
reagovat
TedGeorge: Ale 13 centu z dolaru rozhodne nedava "0,15% z každé prodané vstupenky" 8)
137050
TedGeorge: Ale 13 centu z dolaru rozhodne nedava "0,15% z každé prodané vstupenky" *8)*
0 0
reagovat
Takže 13% + plno penízků za prodej samotného filmu distributorovi. Určitě zrovna na Číně se částečně prodělává, protože studiím jde spíše o proniknutí a vytvoření trhu než o jeho ždímání v současnosti. Na to budou mít času dost. 8)
137049
Takže 13% + plno penízků za prodej samotného filmu distributorovi. Určitě zrovna na Číně se částečně prodělává, protože studiím jde spíše o proniknutí a vytvoření trhu než o jeho ždímání v současnosti. Na to budou mít času dost. *8)*
0 0
reagovat
"According to the MPA, the studios extracted from China $25 million in theatrical rentals out of boxoffice grosses of $194 million in 2007. In other words, the China market still has one of the lowest rations of rentals to grosses of any foreign territory -- roughly 13 cents of each dollar spent for a ticket is returned to the U.S. distrbutor as rental revenue.

link

Těch 90% pro studia bylo v souvislosti se Spidermanem 3, zkusím to ještě najít, ale dokonce se u toho hovořilo o 99% (Sám to moc nechápu, lidi jsou asi šíleně žraví, že se jim to vyplatí).
137047
"According to the MPA, the studios extracted from China $25 million in theatrical rentals out of boxoffice grosses of $194 million in 2007. In other words, the China market still has one of the lowest rations of rentals to grosses of any foreign territory -- roughly 13 cents of each dollar spent for a ticket is returned to the U.S. distrbutor as rental revenue. http://www.hollywoodreporter.com/hr/content_display/news/e3i4722353a16827bf05b65dc65ce36c2ba" Těch 90% pro studia bylo v souvislosti se Spidermanem 3, zkusím to ještě najít, ale dokonce se u toho hovořilo o 99% (Sám to moc nechápu, lidi jsou asi šíleně žraví, že se jim to vyplatí).
0 0
reagovat
Thoca: No to je hezke, ale 90%? Navic "nektere retezce", u "nekterych filmu" prvni vikend.. to mi prijde maximalne obecne a uz vubec to nevypovida o podilu, jaky maj ty kina na BO cislech.
Ad Cina: Jak rika liuk, skoro urcite distribuci prodaj treti strane, ktera to tam pak distribuje... Studia nejsou charita a kdyby dostavaly jen 0,15% (co 0,15%.. 10%), tak zadny film do kin v Cine ani neuvedou (protoze by se jim to pri velikosti toho trhu ani nevyplatilo) :D
137046
Thoca: No to je hezke, ale 90%? Navic "nektere retezce", u "nekterych filmu" prvni vikend.. to mi prijde maximalne obecne a uz vubec to nevypovida o podilu, jaky maj ty kina na BO cislech. Ad Cina: Jak rika liuk, skoro urcite distribuci prodaj treti strane, ktera to tam pak distribuje... Studia nejsou charita a kdyby dostavaly jen 0,15% (co 0,15%.. 10%), tak zadny film do kin v Cine ani neuvedou (protoze by se jim to pri velikosti toho trhu ani nevyplatilo) *:D*
0 0
reagovat
crimson_moon z coly maj vic =) urco na tom pravdy neco bude.
137043
crimson_moon z coly maj vic =) urco na tom pravdy neco bude.
0 0
reagovat
Ja neverim ty Cine. Zdroj?
137040
Ja neverim ty Cine. Zdroj?
0 0
reagovat
TedGeorge: Co ja vim, tak studia v prumeru berou 55% z finalni domestic sumy (a o neco mene z overseas). Ten popcorn me rozesmal :D (aka neverim tomu ani za mak)
137038
TedGeorge: Co ja vim, tak studia [b]v prumeru[/b] berou 55% z finalni domestic sumy (a o neco mene z overseas). Ten popcorn me rozesmal *:D* (aka neverim tomu ani za mak)
0 0
reagovat
Cival jo pardon, 8) sem se trochu rozohnil nad tema cislama, jak sou z toho desne v haji. Ale je to fakt sila, a pak cloveka jeste trestaj kdyz si vypali dvd... ;)
137032
Cival jo pardon, *8)* sem se trochu rozohnil nad tema cislama, jak sou z toho desne v haji. Ale je to fakt sila, a pak cloveka jeste trestaj kdyz si vypali dvd... *;)*
0 0
reagovat
Tak ono strašně záleží, jak má studio a zařízený ten rozprodej konkrétních filmů do různých národních kinařských sítí. A jestli někde dostane studio jen 0,15% ze vstupenky, tak ten hlavní balík peněz dostane fixním prodejem všech distribučních práv nějakému lokálnímu distributorovi, na kterého pak přechází riziko. Takže na tom rozhodně studio netratí tolik, jak se z těch procent může zdát.
A tak to bylo i se Zlatým kompasem.
137027
Tak ono strašně záleží, jak má studio a zařízený ten rozprodej konkrétních filmů do různých národních kinařských sítí. A jestli někde dostane studio jen 0,15% ze vstupenky, tak ten hlavní balík peněz dostane fixním prodejem všech distribučních práv nějakému lokálnímu distributorovi, na kterého pak přechází riziko. Takže na tom rozhodně studio netratí tolik, jak se z těch procent může zdát. A tak to bylo i se Zlatým kompasem.
0 0
reagovat
Také by se tu možná mohlo zmínit, že pro studia je výhodnější, když film za prvních pět dnů otevře za 200 a skončí na 400 milionech, než když otevře za 100 a skončí po 3 měsících na 500 milionech. Některé řetězce kin v USA odevzdávají studiím první víkend (u velkých a očekávaných filmových hitů) i 90 % tržeb a více, vrátí se jim to totiž na těch davech lidí utrácejících na Popcorn... Proto ty monstrózní kampaně mířené na první víkend. Vždycky jde hlavně o otvírák v Americe, ty propady už je zase tak strašně netankujou.

P.S Věděli jste, že třeba z Číny, kde roboti trhaj rekordy, dostane studio odhadem pouze 0,15% z každé prodané vstupenky? Pak ať se lidi nediví, že se nebude točit pokračování Zlatého Kompasu, kterej udělal ve světě 300, ale doma pouze 70... ;)
137023
Také by se tu možná mohlo zmínit, že pro studia je výhodnější, když film za prvních pět dnů otevře za 200 a skončí na 400 milionech, než když otevře za 100 a skončí po 3 měsících na 500 milionech. Některé řetězce kin v USA odevzdávají studiím první víkend (u velkých a očekávaných filmových hitů) i 90 % tržeb a více, vrátí se jim to totiž na těch davech lidí utrácejících na Popcorn... Proto ty monstrózní kampaně mířené na první víkend. Vždycky jde hlavně o otvírák v Americe, ty propady už je zase tak strašně netankujou. P.S Věděli jste, že třeba z Číny, kde roboti trhaj rekordy, dostane studio odhadem pouze 0,15% z každé prodané vstupenky? Pak ať se lidi nediví, že se nebude točit pokračování Zlatého Kompasu, kterej udělal ve světě 300, ale doma pouze 70... *;)*
0 0
reagovat
Ty poslední tři víkendové otvíráky má Mann fakt pěkně srovnané. :)) Skoro samé 25M.
Krom propadů bude jistě zajímavé i sledovat, jak to Depp ovlivní mimo USA. Koukám že u Sweeneyho Todda zabral ve světě dost.
137020
Ty poslední tři víkendové otvíráky má Mann fakt pěkně srovnané. *:))* Skoro samé 25M. Krom propadů bude jistě zajímavé i sledovat, jak to Depp ovlivní mimo USA. Koukám že u Sweeneyho Todda zabral ve světě dost.
0 0
reagovat
Mann vydělal přesně jako Mann, to vyšší očekávání bych připsal na vrub účasti Deppa a Balea, což evidentně příliš nezabralo... uvidíme, jestli se to vydá směrem Collateralu nebo spíš Miami Vice stejný OW a nakonec rozdíl 40 mega,že...
137018
Mann vydělal přesně jako Mann, to vyšší očekávání bych připsal na vrub účasti Deppa a Balea, což evidentně příliš nezabralo... uvidíme, jestli se to vydá směrem Collateralu nebo spíš Miami Vice stejný OW a nakonec rozdíl 40 mega,že...
0 0
reagovat
liuk: No na tom se shodnem, ja taky o vylozenem neuspechu nepisu, takze vlastne nevim proc se toho chytam :D
137014
liuk: No na tom se shodnem, ja taky o vylozenem neuspechu nepisu, takze vlastne nevim proc se toho chytam *:D*
0 0
reagovat

Cival

Hmm, challenge accepted 8) 400+ za domestic
137013
Hmm, challenge accepted *8)* 400+ za domestic
Cival
0 0
reagovat
No tak je, já to tak tipnul, ale přece když film vydělá 80% odhadů, tak to přece není nic neúspěšného. Možná jen malinké zklamání. 8)
Právě že to je o propadech, které zatím neznáme. :)
137016
No tak je, já to tak tipnul, ale přece když film vydělá 80% odhadů, tak to přece není nic neúspěšného. Možná jen malinké zklamání. *8)* Právě že to je o propadech, které zatím neznáme. *:)*
0 0
reagovat
Kazdopade petidenni odhady byly 45 - 53 milionu, 40 je zevne pod tim 8)
137011
Kazdopade petidenni odhady byly 45 - 53 milionu, 40 je zevne pod tim *8)*
0 0
reagovat
Vsechno je to o propadech... s tema recenzema muze jit klidne do kopru stejne rychle jako Pelham.
137010
Vsechno je to o propadech... s tema recenzema muze jit klidne do kopru stejne rychle jako Pelham.
0 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se