Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Pět důvodů pro Vary


ikona
Mr. Hlad
karlovy varymffkv
 

Začátek letních prázdnin je pro fanoušky pohyblivých obrázků už hodně dlouhou dobu spojený s festivalem v Karlových Varech. Letos se největší filmová přehlídka u nás koná již po čtyřiačtyřicáté a i tentokrát bude z čeho vybírat. Pokud tedy máte chuť na pořádný filmový maratón, není nic jednoduššího než si udělat výlet do lázeňského města na západě Čech. Festival se tentokrát koná od 3. do 11. července a tady je pár důvodů, proč na něj vyrazit.

1. Dorazí John Malkovich a Antonio Banderas, takže když budete hodně dlouho korzovat po kolonádě a budete mít kliku, můžete si s trochou štěstí za pár let zamachrovat na vnoučata s fotkou, kde si s vámi potřásá rukou Desperado.

2. Můžete do kina vyrazit naslepo a skončit na tureckém dramatu, ve kterém se ABSOLUTNĚ NIC neděje, indické komedii o krávě nebo korejské detektivce, jejíž hrdina pět minut v kuse myje nádobí. Stejně tak vás však můžete mít při výběru lístků šťastnou ruku a narazit na film, o němž jste nikdy před tím neslyšeli, ale do smrti na něj nezapomenete. Třeba na dánské Bratry nebo thajského Občana psa.

3. V předpremiéře se objeví i pár hodně zajímavých filmů, takže pokud se nemůžete dočkat Wrestlera s Mickey Rourkem, hudebně-romantických Pirátů na vlnách od Richarda Curtise nebo gangsterky Veřejní nepřátelé, v níž půjde Johnnymu Deppovi po krku Christian Bale, měli byste se už začít poohlížet po lístcích.

4. A i když se oblíbená sekce Nový Hollywood z programu letos vytratila, pár filmů, při nichž se dá očekávat hlasitý potlesk publika, se tu určitě najde. Sekce půlnočních filmů letos nabízí pár hodně zajímavých kousků a třeba takový Takashi Miike a jeho vizuálně osobitá magorárna Jattáman může být zážitek, na který se nezapomíná.

5. Pokud na vás však lístky přesto nezbudou, nemusíte se bát. Doprovodný program je náležitě bohatý a pivo se dá koupit i hodně pozdě v noci. Navíc šance, že v některé z hospod narazíte alespoň na část redakce MovieZone, je více než slušná. A třeba tam budou i ten Malkovich s Banderasem.

Kompletní a dost bohatý program najdete tradičně tady. Takže ve Varech zdar.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace