Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Batman bez Nolana?


ikona
st39.6
batmanchristopher nolandark knight
 

S Christopherem Nolanem na palubě třetího Batmana všichni počítají jaksi automaticky. Co když si ale budeme muset zvyknout na situaci, ve které se další dobrodružství rytíře z Gothamu natáčí bez hlavní hvězdy téhle komiksové série: bez samotného režiséra? Podle nejnovějších informací, které jsou samozřejmě nepotvrzenou šeptandou, se totiž Nolan snaží z režie třetího Batmana vycouvat. Důvodem změny plánů by měla být Ledgerova smrt, s Jokerem se totiž počítalo i pro třetí díl a Nolanovi se jiný vývoj příběhu nezamlouvá. Na rozdíl od hlavních představitelů nemá Nolan podepsanou smlouvu na třetí díl a ačkoliv mu Warneři nechali volné ruce při točení "odpočinkového projektu" (nazývat Inception odpočinkovým je při rozpočtu kolem dvou set milionů dolarů celkem praštěné, pravda), režisér váhá, jestli se studiu odvděčit podpisem další smlouvy.

Nolana nemusela vystrašit jen Ledgerova smrt (ostatně ta už je dost vzdálenou historií a o Nolanově zpátečce by se začalo mluvit dříve), paradoxně to může být také jeho vlastní úspěch. Natočil komiks, nad kterým slintali jak kritici, tak diváci, film, který přinesl několik technických inovací, vydělal miliardu dolarů jen v kinech a na obal DVDčka si může připsat zlatého plešouna za herecký výkon. Temný rytíř je v žebříčcích nejlepších filmů všech dob zatraceně vysoko a takový úspěch je těžké překonat. Pokud je na světě nějaký rozumný režisér, který se do projektů nehrne jen kvůli penězům a nad svými možnostmi přemýšlí, je to právě Nolan. S třetími díly to navíc bývá těžké, buď jsou přeplácané, nebo končí na smetišti (na hodně drahém smetišti) jako naprosté ptákoviny - a platí to i u komiksových filmů, koneckonců ani třetí X-Meni nebo Spider-Man moc chvály nepobrali. Nolan si toho je vědom a pokud z pera Jonathana Nolana a Davida Goyera nevyleze nějaký hodně zajímavý příběh, opravdu by mohl od Batmana utéct.

Vedle novinářské kachny je tu také ještě jedna možnost, i když nepravděpodobná - stejně jako spousta filmařů před ním, i Nolan se snaží dát studiu přes média najevo, že ho nebude lehké k podpisu ukecat a do prasátka bude nutné přihodit nějaký ten milionek navíc. Jako filmař s jedním z nejvýdělečnějších filmů všech dob na to má svaté právo, ale zeptejte se sami sebe - věříte, že by Nolan hrál takhle špinavou hru zrovna u Temného rytíře?

Všechno jsou to momentálně obyčejné spekulace, to aby se fanoušci také měli jednou za čas o čem bavit. Každopádně s tím, jak se Inception rozrostlo do podoby supernákladného  sci-fi, je velmi pravděpodobné, že se Batmana v kinech dočkáme nejdřív v roce 2012 (tedy podle slov onoho tajemného zdroje, který všechny tyhle drby dostal na internet), možná i v roce 2013. Takže bude trvat ještě hodně dlouho, než se objeví první náznak zápletky, Nolan má tedy času na rozhodování až až. Kdyby ale přece od filmu utekl, kdo by byl váš favorit, který by jej mohl zastoupit?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace