Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Sequely, kam se podíváš


ikona
Cival
bournebourne supremacybourne ultimatumJames Bondjurský parkMichael Sheennekonečný příběhpirátisequel
 

Když se před pár lety vtipkovalo o sequelitidě, která pohltila Hollywood, málokdo ještě tušil, že budě hůř. Že k pokračováním přibudou prequely, restarty a rebooty, plus spin-offy a reimaginace, prostě tisíce způsobů, jak alespoň trochu zaběhnuté značky znovu vydojit. Člověk může být rád, že základní filmovou průpravu absolvoval na konci 80. let a přes celá léta devadesátá, protože zásadní projekty zná líp než barvu svých trenýrek.

Producentské eso Frank Marshall, který bude mít v příštích měsících i hodně co říct k pátému Indymu, se teď rozpovídal o svých dalších silných značkách. Jaká je situace?

U Jurského parku 4 stejná jako v letech minulých (s tím rozdílem, že duchovní otec Michael Crichton už odešel do věčných lovišť). Čeká se na pořádnou zápletku a pak i scénář. Čeká se už osm let, tak aby se náhodou nedočkala až naše vnoučata.

Na dobrý text čeká Marshall i u čtvrtého Bournea, sám ale deklaruje, že se věci hýbají kupředu, na scénáři se maká, a že by proto přespříští nebo přespřespříští letní sezóna měla Jasona Bournea uvítat zpátky. Není divu, agent bez paměti si umí vyběhat příliš mnoho peněz, než aby zahálel někde v koutě.

Práce na novém Nekonečném příběhu naštěstí tak daleko nejsou, Marshall přiznal, že teprve shání práva na původní knížku. Až pak se budou otvírat peněženky a najímat pisálci. A padne ono kouzelné „it´s moving forward“, které jsme v posledních dnech mohli slyšet třeba i u Pirátů z Karibiku (Jerry Bruckheimer prohlásil, že jsou pro něj priorita, ale musí najít nový směr zápletky… já dodávám: směr, ve kterém Johnny Depp nebude za karikaturu sebe sama).

A na závěr jedna potenciální kachna, která nepřichází od Marshalla, ale z britských ostrovů. Tam se začíná pilně kutit třetí craigovská bondovka, tak aby bylo hotovo na podzim (jak jinak) roku 2010. Kolotoč fám a spekulací se nám teprve pořádně rozjede, předpokládám, že do role bondgirl bude postupně vehnána půlka hollywoodského čerstvého masa, od Moon Bloodgood až po Zoe Saldanu. Zatím se ale prý obsazuje „jen“ Ernst Stavro Blofeld, legendární padouch a hlava organizace SPECTRE – plešatého hladiče koček by si prý měl zahrát Michael Sheen (Underwoldy, Duel Frost/Nixon, Královna a nově Stmívání 2). Na záporáka má vykulené oči tak akorát.

 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace