Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Pařba ve Vegas komedií léta?


ikona
Cival
tržby
 

Nejdůležitější zpráva víkendu? Bláznivá komedie Pařba ve Vegas vydělá strašný balík! Film o třech obyčejných chlápcích, kteří se propili skrz loučení se svobodou do neuvěřitelné kocoviny, utržil za víkend 43 milionů. A to je bez velkých hvězd hrozná pálka.

Mohl bych zopakovat to, co už několikrát padlo v popiscích sympatických trailerů. Warneři už s ročním předstihem věděli, že se z Pařby ve Vegas může stát obrovský hit - pravděpodobně věřili scénáři, neokoukané herecké sestavě a hlavně režiséru Toddu Phillipsovi, autorovi komediálních „skoroklasik“ Mládí v trapu a Starsky & Hutch. Ani po nečekaně pozitivních recenzích ovšem nebylo jisté, že Pařba jejich naděje promění v dolarovou tsunami. Jenže podobně jako v případě Superbad a Zbouchnuté se o filmu rychle rozkřiklo, že servíruje prvotřídní zábavu. Multiplexy se začaly bleskurychle plnit, až se z nové taškařice stala třetí nejúspěšnější eRková komedie filmové historie! (hned po druhých Prcičkách a Sexu ve městě)

NEJVYŠŠÍ OTVÍRÁKY FILMŮ S RATINGEM R
NEJVYŠŠÍ ČERVNOVÉ VÍKENDY

Otvírák za 43 milionů je pro taškařici bez velkých jmen monstrózním úspěchem, předurčujícím k hravému překonání stovky, a snad i ke zdolání hranice sto padesáti milionů dolarů. Todd Phillips se Pařbou jednoznačně vrátil mezi elitu (Škola svádění je zapomenuta), s jeho hereckým trojlístkem, Bradley Cooperem, Edem Helmsem a Zachem Galifianakisem, se pak budeme velmi často setkávat i v komediích let příštích. Takovýhle triumf se totiž v Hollywoodu neodpouští – v tom nejpozitivnějším slova smyslu.

Ani mohutný start však Pařbu ve Vegas nevytlačil na první místo. Udržela si ho pixarovka Vzhůru do oblak se 44 miliony dolarů a nizoučkým mezitýdenním propadem o pouhých 35%. Adorovaný animák tak brutálním způsobem rozmetal všechny nepříznivé prognózy. Za deset dní nastřádal 135 milionů dolarů a bez problémů by měl vykázat čtvrtmiliardové tržby jen z Ameriky. A pokud se nezratí ani v konkurenci třetí Doby ledové, může si přijít i na 300 milionů. Pak by se báchorka o staříkovi v létajícím baráku stala druhým nejúspěšnějším filmem v historii studia Pixar, hned za rybím dojákem Hledám se Nemo.

SOUHRNNÉ TRŽBY PIXAROVEK
ŽEBŘÍČEK ANIMÁKŮ

Za dvěma kasovními otesánky výrazně zaostala třetí Země ztracených. Ambiciózní pokus o zopakování úspěhu loňské Cesty do středu Země 3D se podle kritiků hodně nepovedl. Negativní ohlasy se podepsaly i na slabých devatenáctimilionových tržbách. V červnové komediální nadúrodě to navíc bude mít Země ztracených těžké i o příštích víkendech, z lákavé kombinace „Willa Ferrell vs. dinosauři“ se tak klube fiasko. Zamrzí to i kvůli režisérovi Bradu Silberlingovi, jemuž mohl být za příznivějších okolností odklepnut sequel k Řadě nešťastných příhod.

Nátlaku novinek naopak poměrně odolala čtvrtá Noc v muzeu 2 (14 milionů, -39%) a fenomenální Star Trek na pětce (8 M, -33%), jenž v celém světě utržil už 324 mega.

Naopak rovnou poloviční propady výnosů postihly čtvrtého Terminátora a bohužel i vychvalovaný horor Sama Raimiho Stáhni mě do pekla. Oba si o víkendu přišly na osm milionů, oba jsou kasovním zklamáním, byť každý v jiných cenových relacích (viz zde a tady).

V Americe zklamali i Andělé a démoni, umístění tentokrát na osmé pozici se šesti miliony. Religiózní pátračka si však ve zbytku světa přišla už na víc jak čtvrt miliardu dolarů, a tak je momentálně evidována jako nejúspěšnější film letošního roku! 368 milionů zatím nikdo jiný neurval.

Desítku uzavírá parodie Děsnej dupák a romantická komedie My Life in Ruins. Její tvůrci zkusili navázat na neuvěřitelné zisky Mé tlusté řecké svatby. Třímilionový start a katastrofální recenze ale ukazují, že dvakrát do stejné řeky vběhnout prostě nejde. I když se na plakátu zase tlemí řecká Američanka Nia Vardalos.Nia se navíc nevzdává a zkouší to znovu, i se svým bývalým spoluhráčem!

Kompletní pořadí zde.

Za týden jde do kin rodinný film Tak si představ s Eddiem Murphym a remake thrilleru Únos vlaku Pelham 123. Že by další Murphyho propadák a další akční pecka od Tonyho Scotta?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace