Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Statečných bylo jedenáct


ikona
st39.6
danny boyle
 

... aneb jak klasický western do fotbalové komedie předělat. Britové holt mají podivný smysl pro humor a ta slavná hra s kulatým nesmyslem, kutálejícím se po zeleném trávníku, jim leze na mozek. Jak jinak si vysvětlit absurdní myšlenku zremakovat klasický western Sedm statečných do moderní verze, která se bude odehrávat v současnosti? Ježí se vám chlupy na zádech? To bude tím, že za projektem stojí Irvine Welsh - zvrácený člověk, který napsal literární předlohu Boyleova Trainspottingu. Nedávno si střihnul režijní debut Good Arrows (jelikož se jedná o televizní film, můžete se spolehnout, že ho nikdy neuvidíte) a zřejmě se cítí dost sebevědomě na to, aby se pustil do něčeho výraznějšího.

Že bude The Magnificent Eleven o něco větší, značí už jen řeči o tom, že se jedná o jeden z nejpovedenějších britských scénářů posledních let. O čem že vypráví? O statečné jedenáctce amatérských fotbalistů, proti kterým budou stát drobní čórkaři, které vede maniak "Blonde Bob". Pro detaily byste museli skočit k Peteovi a Johnu Adamsovým, i když jejich původní scénář Welsh zřejmě trochu přepíše. Zatím víme jen to, že se jedná o zatraceně praštěný nápad a že nikdo nemá tušení, co od něj očekávat. "Modernizace Sedmi statečných" mi osobně zní spíš jako pouhé vábítko, zřejmě se bude jednat o komedii, která se bude víc snažit trhat bránici, než tvořit zbytečné asociace s klasickým westernem. Vždyť co si budeme povídat, ten příběh-nepříběh by fungoval i bez toho, že bysme o nějakém westernu kdy slyšeli (o Kurosawově Sedmi samurajích samozřejmě ani nemluvě).

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace