Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Andělé a démoni? Odvar z Šifry!


ikona
Cival
tržby
 

Všichni to tušili. Protože to, co za mořem nazývají milým slůvkem „buzz“, se okolo Andělů a démonů moc nevznášelo. Žádné kulervoucí trailery, ani dychtivá očekávání, navíc ani Vatikán nezvedl varovně svůj prst, takže se o nové misi Roberta Langdona tentokrát nemluvilo v každém druhém kostele. A projevilo se to na návštěvnosti. Zatímco Šifra otevřela za sedmdesát milionů dolarů, Andělé a démoni si o prvním víkendu přišli jen na milionů 48. Nic moc, uvážíme-li, že o dalších víkendech půjdou tržby strmě dolů.

Druhý film podle knižní předlohy Dana Browna tak nejspíš neutrží v Severní Americe ani 140 mega. Oproti Šifře (217 milionů) citelný pokles. Přesto nemusí producenti sahat po antidepresivech, protože Andělé a démoni si už stihli připsat sto milionů ze zbytku světa. A protože ještě mnoho dolarů přiteče v dalších týdnech, i z DVD, skončí další spolupráce Toma Hankse a Rona Howarda jednoznačně v plusu. Aniž by se přitom z Roberta Langdona stihla stát opravdu zásadní filmová postava – Indiana Jones, Rick O´Connell nebo Ben Gates možná nevydělali pokaždé tolik dolarů, jako figury ale, zdá se mi, zanechaly v historii kinematografie trochu výraznější stopu.

Náskok Roberta Langdona před omlazeným kapitánem Kirkem nebyl příliš veliký. Star Trek spadl o druhém víkendu pouze o 42%, díky čemuž se udržel na 43 milionech. A za týden půjde pravděpodobně před Anděly a démony. V té době už bude mít posádka Enterprise za sebou oslavu 200 milionů dolarů, které oživlá vesmírná sága utržila už po deseti dnech ve světových kinech. Stejnou sumu Star Trek bez problémů dosbírá i v příštích týdnech jen v amerických kinech. J. J. Abrams prostě vládne.

Nízké propady ale „postihly“ všechny filmy z první desítky. Málokdy se stane, aby největší rychlokvašky klesly jen o 44%. Řeč je o deváté gangsterce Next Day Air a o tentokrát bronzovém Wolverineovi, jenž si připsal čtrnáct milionů. Z Ameriky má prozatím 150 melounů a Star Trek s průběžnými 147 miliony jej za týden předběhne i v celkovém mezisoučtu.

Jen o třetinu spadly víkendové tržby snímků na čtvrtém a pátém místě. Romantika Bejvalek se nezbavíš si vydobyla dalších šest milionů, takže se v příštích týdnech přeci jen procpe přes padesátku. Čtyřmilionový thriller Obsessed má nahrabáno už z minulých týdnů.

A ještě výrazně míň klesaly další tituly: Komedie Znovu 17 (jen o 19%) a nezastavitelný animák Monstra vs. vetřelci 3D (-8%!), jenž už atakuje 200 milionů. Ani bych se nedivil, kdyby tahle suma stačila až do premiéry Doby ledové 3 na pozici nejúspěšnějšího animáku léta. Pixarovka Vzhůru do oblak má okolo sebe totiž ještě menší humbuk než Ratatouille.

Desítku uzavírá ještě Sólista a přírodopisný dokument Země.

Kompletní výsledky tady.

Už ve čtvrtek si premiéru konečně odbyde čtvrtý Terminátor. Od pátku mu půjde po krku parodie Děsnej dupák a hlavně druhá Noc v muzeu. Ta má dostat do vínku čtyři tisícovky kin, přesto by se Foxům nemuselo vyplatit, že svou hitovou značku přesunuli (vcelku nepochopitelně) z Vánoc na léto.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (10)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace