Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Hledá se režisér českého hitu


ikona
Cival
Cz tržbyharry potterking kongletopisy narnie
 

Narnia. To slovo se mi po mnohatýdenním referování o výdělcích v amerických kinech příčí v krku. Jenže co s ním, když si Disney klade zlaté dlaždičky i u nás doma. Po třech týdnech se vracíme do kinosálů na rodné brázdě Přemysla Oráče a první díl Letopisů Narnie je naším očekávaným průvodcem. Za první víkend se na sourozence Pevensieovi zašlo podívat 44 tisíc diváků, což je o nějakou tu veselou rodinku víc než při předvánočním křtu King Konga. Přesto se Jacksonův megagorilák drží líp, než jsme po startovním zahřátí na víceméně vlažnou kasovní teplotu předpokládali. 117 tisícovek není počet zdaleka konečný, protože ze třetího místa si lze vysloužit ještě hodně fanouškovské přízně, rozlitých kelímků s colou a stokorun zahozených do trezorů v multiplexech.

Ale jak už bylo zmíněno, daleko nejvíce radosti mají u Falconů , potažmo u Disneyho a Walden Media, kde se mimochodem zas o trochu vážněji rozjíždí přípravy na dvojku. Na scénáři se maká s absolutním nasazením, zatímco studioví kápové rozmýšlí, jestli dvojku znovu přihrát Adamsonovi, nebo se poohlídnout v jiném háječku (točit se má už letos na podzim). MZ volá po změně, vy můžete doufat s námi. :-) Fluktuace režisérů je naopak příznačná Harrymu Potterovi, který byl (nejen k radosti statistiků UFD, kteří počítají za nás) po dlouhých týden sesazen z horního stupínku a s čerstvě zlikvidovanou půlmilionovou linií převelen na stříbrnou kolej. Budiž mu tam ještě pár týdnů teplo.

Po delším čase se ale hýbala škatulata i na dalších místech TOP desítky, což lze nejspíš přisuzovat tomu – teď se podržte – že si vedle Narnie odkroutily premiéru i další tři filmy. K tak hlubokomyslnému analytickému závěru mě pochopitelně přivedl trojblok Důkaz - Věšák – Warlata (ehm, Waiting), který dře bídu s nouzí říznutou chudobou s půlmilionovými tržbami za chabé výkony v intervalu 6 – 4 tisíce diváků. Ale co čekat, když i Elizabethtown má celkově tisíců jedenáct, zatímco třeba desátá Mrtvá nevěsta rovněž chabých pětatřicet. Alespoň že ten Anděl páně zvládl přes Vánoce vyzmizíkovat stotisícovou bariéru. Už bylo na čase. Za tři týdny na viděnou.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace