Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jackieho stovka


ikona
st39.6
jackie chan
 

Jackie Chan na stará kolena válí jako málokdo. V červnu se vrhne na natáčení remaku Karate Kida (ano, název Kung Fu Kid mu zůstal, stejně tak černoušek Jared Smith v hlavní roli) a než se stačí vzpamatovat, čeká ho další, tentokrát však jubilejní film: Chinese Zodiac bude Chanův stý zářez ve filmografii. Jedná se o čínskou produkci, jejíž rozpočet by se měl udržet pod čtyřiceti miliony dolarů a kterou Chan bude spolurežírovat. Pro svůj stý film se tak po jedenácti letech vrací na režisérské křeslo, i když ho bude muset sdílet se Stanleym Tongem (ten Chana režíroval už několikrát - třeba ve třetím a čtvrtém dílu Police Story). Vadit mu to ale zřejmě nebude, protože víc než křeslo bude zahřívat plac před kamerou - Chinese Zodiac má být akční dobrodružství, ve kterém si Jackie moc neodpočine.

Je sice otázkou, jestli rozpočet vystačí na naplnění tvůrčí vize, každopádně film by měl být jakousi čínskou verzí Lovců pokladů (jen aby neskončil jako Flynn Carsen). Jackie se tu bude honit za všelijakými poklady po celé zeměkouli, aby zjistil, že je spojuje jedna velmi důležitá událost čínské historie. O moc sdílnější zatím akční hvězda nebyla, jen pomrkává na své krajánky a slibuje, že se jedná o něco, co je jim velmi milé a blízké. Západní divák tak dost možná radši zůstane u Karate Kida (tedy u jeho kung-fu verze) a Chinese Zodiac skončí maximálně někde na pultech videopůjčoven.

Je fakt, že Jackie by si - obzvlášť teď - nejaký pořádný hit zasloužil. Stovka je jen jedna a druhé už dosáhne opravdu stěží, ať už si je gumový jak chce. Přitom fanoušků má po celém světě stále dost a všichni víme, že Zakázané království udělalo celosvětových stotřicet milionů jenom proto, že všichni chtěli vidět Chanovu rubanici s Jetem Li. Chinese Zodiac zřejmě podobný úspěch mít nebude, přitom je to nejen Chanova velká oslava, ale částečně také vysněný projekt - v hlavě už ho má dobrých šest let, jen si na něj nikdy nenašel čas. Upřímně mu držím palce, ať se mu zadaří a zároveň doufám, že minimálně další dvacítkou projektů fanoušky obdaří. Táhne mu sice na šedesátku, ale to ho zjevně vůbec netrápí.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace