Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Tipovačka: Hlášení o zpoždění


ikona
imf
 

I České dráhy by se styděly, kdyby jejich vlak dvakrát nedojel na místo určení a potřetí nabral zpoždění. Omluvu za vynechané reporty nemám, a i když jsem se do třetice vyhnul zběsilým tipem potupnému vyřazení ze sezóny, trnu teď, jak to poslední, mimořádně zpropadené, kolo vlastně dopadne. Trhu proto, že mi na tom záleží. Jakkoliv jsem poslední dva týdny Tipovačku nestíhal, o místo ve druhé desítce se budu prát do posledního dechu. Už se to blíží. Zítřejší předběžné výsledky, pondělní pečetění a večer to největší lámání chleba. O absolutním sezónním vítězi (-dRaGoN- je možná rozhodnuto, ale každému dalšímu hráči jde o drobné nuance, které s sebou přináší rozdíl mezi 19. a 20. pozicí. Mezi posledním a předposledním místem. Takže jsem napjatý a vy doufám taky. Někteří už vyhlíží letní sezónu, ale ta zimní/jarní rozhodně nebyla k zahození a baví i napíná do posledního dechu. Možná i proto si těch pár hodin před protnutím cílové rovinky rádi přečtete, jak to vypadalo před jedním, dvěma či třemi týdny. Tenhle report bude trochu smíchaný dohromady z výsledků uplynulých týdnů a jiných, roztodivných statistik. Pokud někoho vynechám tentokrát, dostane se na něj příště, ale cílem je, abyste se trochu pobavili, zamysleli a uznale pokývali nad těmi, kterým to jde pěkně od ruky.

 


A tím prvním adeptem na holení bude asi Silence. Nezmiňuju ho tady proto, že se dožadoval reportu každý týden. Chápu proč to dělal... má velmi dobrou formu (vede žebříček aktuální formy a v posledních třech kolech byl vždycky v Top 5 daných výsledků) a slušnou šanci, že bude členem elitního Top Tenu ve všech třech sezónách. To nemůže říct jen tak někdo. Vlastně vůbec nikdo... až na Mariana (ponížená omluva za přehlédnutí :). Vítězem posledních tří kol však byl pokaždé někdo jiný. Čtrnáctku ovládnul právě Mariano (83,57), patnácku Psema (74,54) a šestnácté kolo Newmy s vynikajícím výsledkem 93,69%. Silence ovšem v šestnáctce nezahálel a nastřílel nejlepší výsledky u dvou z pěti filmů. Celkově je pátý a mohl by reálně stoupat až o tři místa nahoru, ale také tři místa ztratit. Partu na druhém až desátém místě dělí necelá dvě procenta, takže to bude zápas na bytí a nebytí v klubu nejlepších z nejlepších. Někteří vynechali, jiní hráli. Kompletní pětku bude mít ale pravděpodobně jen pár vyvolených.

Při sestavování každotýdenních (hmm...) reportů je radost brodit se záplavami čísel. K matematice mám vrozený odpor, ale statistiky umí být sexy a mihhiho engine je přehlednější než severokorejská spartakiáda. Navíc už po třech sezónách obsahuje tolik dat, že byste z Tipovačky mohli nadělat tucet diplomek. Ty nevinné cifry však skrývají poselství o hříčce, která přerostla ve vášeň. Ať už Tipovačce věnujete pět nebo patnáct minut, nemůžete zapřít, že ve vás spouští zvláštní chronograf. Sobota ráno, sobota večer, neděle odpoledne, pondělí večer. Mason, Nikki Finke, Nielsen, BOM... pro běžného smrtelníka hotová kryptologie, pro vás ovšem důvěrně známé pojmy. Spěchali jste někdy v sobotu večer domů místo do hospody? Proklínali telefon, že se zrovna nemůže připojit k internetu, aby zjistil jedno důležité číslo? Vítejte do klubu. Pevně věřím, že s příchodem letních trháků se naše řady ještě rozšíří. Nemusíte to brát příliš ortodoxně, stačí když vám zkušenosti, svědomí nebo personální šaman nakukají ty správné výsledky. A když vás to bude bavit. Já si v aktuální sezóně zkoušel najít sparring-partnera, ale KarelR bohužel vypustil hned v úvodu. Příště snad vydrží víc. Ostatní mohou závodit třeba sami se sebou z některé v předchozích sezón (já osobně 8., 29. a teď odhaduji tak 22.) nebo kohokoliv vyprovokovat v klubu, kde se pořád něco řeší... třeba systém Ravenhornových výher, který funguje na principu náhodných solárních erupcí. Hráči s dalekohledem tak mají nespornou výhodu. Komu ujede pod rukou víkendová Tipovačka, ten může zkusit měsíční (březen vyhrál Rastr, ale celkově pořád vede Joker). Uzávěrka květnové je už toto pondělí, o výsledcích té dubnové (pro mnohé z nás aprílové) vás budeme informovat již brzy. A dost možná se dočkáte i speciální Tipovačky k letním blockbusterům a dalších překvapení. Kdo ještě nezačal, má nejvyšší čas, kdo ještě neskončil, ať chytne druhý dech a kdo odpočívá (Karle...), ať začne hrát alespoň rekreačně. Kdo nehraje s námi, hraje proti nám. Všichni víme, že Hollywoodu jde hlavně o prachy, tak proč mu to nespočítat předem?

p.s. V extra-dlouhodobé tipovačce (90% účast) vede cabal. Vždycky jsem vám říkal, že Jason Statham je nejlepší.

p.p.s. Bylo by nefér v tomhle sentimentálním ohlédnutí nezmínit neúnavné blogové "přípravky" Luca44. Kdo ještě neměl tu čest, najde je tady

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (9)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace