Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

S Naftou z nuly na sto za týden?


ikona
imf
tržby
 

U auta by to byla věčnost, u nového filmu Vina Diesela je to skoro zázrak. Ještě před pár dny byste si tipnuli, že prvním "letním" hitem bude Wolverine. Jenže zatímco nejsprávnější mutant neplánovaně obíhá po internetu, Diesel šlápnul trochu předčasně na plyn a Rychlí a zběsilí vydělali při první víkendové objížďce 72,5 milionů. A to prosím ze tři a půl tisíce kin. Dává to průměr přes dvacet tisíc na kino a to už jsou nefalšované blockbusterové proporce. Těch sto milionů tam dost možná bude už ve čtvrtek, a když započítáme Evropu a Asii, může film slavit jubileum už teď.

Na druhou ligu za pětaosmdesát milionů to vůbec není špatné a pětka, která by se měla odehrávat v Evropě (Dieselova videohra Wheelman, která vyšla v těchto dnech, se odehrává v Barceloně, čuju nějakou spojitost), už je určitě na rýsovacích prknech. S tímhle úspěchem by káry hrdinů mohly ochutnat i český asfalt. V sedmém, osmém díle cirkus dorazí i k nám. A nedoufal bych, že mu dojde palivo, protože tahle série zatím překvapila vždy. Dvojka i bez Diesela vydělala slušné peníze a ani po odchodu Walkera tržby neklesaly. Není divu, že se všichni vrátili a zjevně na tom trhnou slušné comebacky. Bude zajímavé sledovat jak Diesel další kopnutí kariéry zužitkuje. Od další zprávy o Riddickovi nás dělí pouhé hodiny.

Protože se mi snímek líbil, tak mám přirozeně radost, ale emoce do toho plést nesmíme. Stejně tak se dost těším na Adventureland, ale jeho demografické křížení s Rychlíky a jakási aura nezávislosti mi velely ho z první pětky vykázat. A udělal jsem dobře, protože skončil na šestém místě s šesti miliony. Před ním se poskládaly filmy z předchozích týdnů. Tváří v tvář natuněným kárám klesaly Monstra vs. vetřelci jen o přijatelných 43%, což se ovšem dalo předpokládat. Děti patřily do jiné skupiny a 3D aspekt pořád ještě ždímal peněženky. Po deseti dnech tedy 105 milionů, ale přes veškeré úsměvy se nedá očekávat, že animák nebude v následujících týdnech ubit vzrůstající nabídkou. Navíc stál 175 milionů, což mi připadá trochu předražené. Vážně je nutné u těch nových sérií dávat dabérům tučné honoráře? Mám pocit, že i nonamové by snímek prodali a náklady by se dostaly ke stomilionovým metám. Ale moje peníze to nejsou. :) Haunting in Connecticut klesal o hororově přijatelných 58%. Teenageři holt běželi za zběsilými pneumatikami, ale bubáci uhájili minimálně bronz před posledním Cagem. Knowing může vypadat jako polovičatý úspěch, ale když vynecháte Lovce pokladů a Ghost Ridera (tj. Bruckheimer a comicsy), jedná se o Cageův nejúspěšnější film od roku 2000. Pokud to tedy dotáhne k 70 milionům. Zní to směšně, ale Nick si trochu uznání po těch nekonečných posměšcích zaslouží.

Další místa už jsou poměrně nuda. Sedmá Duplicity dokazuje, že Clive Owen je pro americký trh kasovním jedem a buď se vrátí domů prosit Guye Ritchieho za nějakou velkou roli nebo bude čekat na další reklamy od BMW. Race to Witch Mountain je i po slušném začátku jen dalším špatně propagovanou dětskou peckou. Snad to bude alespoň fajn film. A pak je tu 96 hodin. Po deseti týdnech poprvé mimo první desítku, ale s mimořádně tučnou kořistí. Kdybyste mi řekli, že Liam Neeson v Paříži vydělá na americké půdě víc peněz než Snyderovi Watchmeni, vysmál bych se vám. Stejně jako při hlášce, že Rychlí a zběsilí půjdou přes 70. Člověk míní, doba mění a Hollywood se bude škrábat na hlavě. Čert ví, co z tohohle víkendu producenti vykoukají, ale mám pocit, že Paul Walker si brzo zahraje v nějakém comicsu. Uvidíme, jak si proti jeho motorizované elitě povede příští OBtýden smyslů zbavený Jason Statham (Crank 2), výjimečně netancující a nezpívající Zac Efron (17 Again) a také remake britské minisérie State of Play. Až na toho Efrona jsou to relativně lehké boxerské váhy, takže koumání nad finální podobou víkendového roštu zase odpraví pár tisíc neuronů. Ale, jak už bylo naznačeno, to bude až za týdny DVA. Příště nás čeká Hannah Montana, dívčina nevyzpytatelných možností. Snad nebude otvírat líp než Diesel. Vedle ní ještě Rogenovo Observe and Report (další Paul Blart?) a předem průšvihový Dragonball.

Kompletní výsledky najdete ZDE.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace