Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Vymítání ďábla pro začátečníky


ikona
Mr. Hlad
mikael hafstrom
 

Pokud máte rádi blbé horory a téma exorcismu, můžete vyrazit do kina na Goyerovu nepovedenou záležitost Nenarození. I když se scénárista Bladea snažil a evidentně odkoukával u konkurence, výsledek je spíše k pláči a jediné, co film nabízí, je Odette Yustman v kalhotkách a znuděný Gary Oldman. Jeden průšvih ale rozhodně neznamená konec celého subžánru. Alespoň to si myslí Mikael Hafstrom.

Režisér velmi slušného a poměrně strašidelného Pokoje 1408 si totiž dělá zálusk na knihu Matta Baglia The Rite. Filmová verze se sice z jakéhosi tajemného důvodu bude jmenovat Last Rite, ale to konec konců není příliš důležité. Příběh vypráví o mladíkovi, kterého jednoho dne kontaktuje Vatikán s tím, že by pro něj měl místo na prestižní exorcistické škole. Brzy ale prvotní nadšení opadne, když hlavní hrdina pochopí, že při studiu mu hrozí větší nebezpečí než reparát z matiky. Škola vymítání ďábla je docela zajmavý nápad a výsledek by mohl být v rámci možností originální a neokoukaný pohled na ohrané téma, tak doufejme, že Hafstrom nesklouzne jen ke klasickému strašení.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace