Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jonasové i Street Fighter zklamali


ikona
Cival
tržby
 

Tak přeci jen existuje spravedlnost. Už se zdálo, že se svět definitivně zbláznil a že každý jeliman z Disneyho hudební přípravky vydělá na stříbrném plátně desítky milionů dolarů. Hannah Montana vládla, Muzikál ze střední bodoval, až 3D koncert Jonas Brothers selhal a zůstal daleko předaleko za prognózami. O víkendu urval „jen“ dvanáct milionů, což je suma, kterou jsou Miley Cyrus, Zac Efron a Vanessa Hudgens schopni vyzpívat za jeden jediný den.

Koncert „bratří Jonášů“ samozřejmě nebyl dvakrát drahý a producenti na něm neprodělají. Ale vlažný zájem o vstupenky může přinejmenším zbrzdit velkolepé Disneyho plány: Kdyby se znovu podařilo ukuchtit megahit, možná bychom za pár let nechodili na nic jiného než na hezoučké zpívající dětičky v pestrobarevných kostýmcích. Bolelo by to... a nebylo by za čím běhat do kina.

Zámořským cinefilům nicméně není do skoku ani tak. Na prvním místě totiž setrvalo jiné celuloidové peklo, totiž nenáviděná babka Madea z černošského hitu Madea Goes to Jail. Levný kýč přidal šestnáct milionů, po deseti dnech jich má na kontě už 64. Pekelník Tyler Perry si tak může pořídit pár nových rezidencí a v nich spřádat plány na druhou „telenovelovou“ trilogii. Když může ze ságy do ságy přejít Terminátor nebo Spider-Man, může i nezničitelná Madea!

Posílen úspěchem na Oscarech, se do první trojky poprvé vetřel Milionář z chatrče. Po šestnácti týdnech v distribuci! Na bronzové pozici si připsal dalších dvanáct milionů a zakulatil americké tržby na 115 milionů dolarů, tedy o celých sto víc, než kolik činil jeho rozpočet. Pohádka pokračuje…

…a nejen pro indického chuďase. Jako ve snu se musí dál cítit i Luc Besson, Pierre Morel a Liam Neeson, strůjci akční laskominy 96 hodin. Ta setrvala i o pátém víkendu na čtvrtém místě, při propadu o neskutečných 11%! Na konto přibylo dalších deset milionů, suma sumárum to zatím dělá 107 mega jen ze Severní Ameriky. Doufám, že má Besson s Morelem dobře ošetřené smlouvy, jinak mu jeho výtečného rejžu brzo přetáhnou do Hollywoodu.

Na pátém fleku se dál drží romantika Až tak moc tě nežere (celkově 79 melounů), šestý Paul Blart dorazil na kótu 128 milionů, sedmé Coraline trochu nečekaně podrazili nohy Jonas Brothers. Sympatický animák spadl o 52% a připsal si tentokrát jen pět milionů. I tak jich má průběžně 61, což není zlé číslo.

Druhá víkendová premiéra se krčí až na čísle osm. Jen to podtrhuje, jak moc Hollywood ošidil novinky ze sklonku února. Nový Street Fighter režiséra Andrzeje Bartkowiaka potvrdil prokletí videoherních adaptací, když za víkend urval jen čtyři a půl milionu a nedočkal se byť jen jediné pozitivní recenze! Marně vyhlížející projekt se tak změnil i v komerční propadák. Nechtěl bych být teď v kůži producentů filmů jako Tekken, Dragonball: Evolution a vlastně i Ninja Assassin, které to zkusí s přímočarou akcí a „šikmokou estetikou“. Street Fighter je propadák jako ze žurnálu, velmi snadno jej můžou následovat další.

TOP 10 uzamyká Báječný svět shopaholiků a teenagerský výplach Fired Up.

Kompletní výsledky tady.
 
Za týden svět konečně uzří Snyderovu adaptaci Watchmenů, jíž se nikdo další neodvážil konkurovat. Do několika málo kin přijdou jen minoritní tituly typu 12 nebo Horsemen.

P.S.: Pozor pozor, o půlnoci končí březnové kolo měsíční tipovačky. Neprošvihněte ho!

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (136)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace