Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Clooney chce zase Oscara


ikona
Mr. Hlad
aaron sorkingeorge clooney
 

 Téměř každý herec se pokusí během své kariéry přeběhnout na druhou stranu a alespoň jednou si vyzkouší režii. Možná chtějí chvilku buzerovat ostatní a ne se jen řídit pokyny chlapíka za kamerou, možná se chtějí umělecky realizovat. Každopádně většina z nich si natočí jeden dva filmy a vrátí se zpátky před kameru. Je však pár herců, kteří uspěli v obou filmových profesích. Robert Redford hned za svůj debut získal čtyři Oscary a Clint Eastwood-režisér dnes už moc nepřipomíná Clinta Eastwooda-herce v době jeho největší slávy. Do elitní kategorie úspěšných režírujících herců se řadí i George Clooney. Milujte svého zabijáka ukázalo, že tenhle sympaťák má velký talent a Dobrou noc a hodně štěstí to jen potvrdilo. Jen s těmi Tvrdými palicemi to příliš nevyšlo.

Teď si Clooney nejspíš vyzkouší režii počtvrté a v politickém dramatu The Challenge se hodlá zhostit i hlavní role a všechno si zároveň ohlídat z pozice producenta. Scénář profíka na politická témata Aarona Sorkina (tvůrce seriálů Západní křídlo, Studio 60 on the Sunset Strip a filmu Soukromá válka pana Wilsona) se zaměří na právníka Charlese Swifta, jenž pracoval pro americké námořnictvo a rozhodl se, že se postaví svým nadřízeným a pokusí se vybojovat férový soud pro řidiče Osamy Bin Ladina Salima Hamdana, jenž byl v Guantanamu držen pět let. The Challenge bude vycházet z knihy Jonathana Mahlera a už teď to celé smrdí oscariádou. Clooney se v politice poměrně angažuje, takže můžeme doufat, že nepůjde jen o laciný frontální a srdceryvný útok na filmovou akademii s žádostí o nějakou tu cenu.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace