Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Američané chtějí kvalitní akci


ikona
Cival
tržby
 

…tak nějak lze interpretovat kasovní žebříček uplynulého víkendu. Akci ze Superbowlu (a z nových TV Spotů na něm uváděných) podpořil naštvaný Liam Neeson. Jeho 96 hodin teprve teď dorazilo do zámoří a pochytalo nečekaně velkou skupinu diváků. Adrenalinová pecka z produkce Luca Bessona se vytáhla až na první příčku s výbornými 24 miliony dolarů. Ani si nepamatuju, kdy naposledy to přímočarý akčňák bez drahých triků dotáhl na nejvyšší místo (pokud samozřejmě nešlo o Bournea), 96 hodin si úspěch každopádně zaslouží. Recenzenti jej sice nijak nevychválili, řízné trailery a internetová šeptanda ovšem zvládly své… a Luc Besson si teď možná říká, že Neesona zkusí poslat do terénu ještě jednou. 96 hodin totiž utrží šedesát milionů dolarů jen v Severní Americe a hravě překoná kupříkladu všechny Kurýry. Divil bych se, kdyby toho Besson nezkusil využít.

Druhé místo si dál v pohodě drží pojišťovák Paul Blart, celkově už s 83 miliony v peněžence, hororový Příběh dvou sester na něj totiž z bronzové příčky nestačil o čtyři melouny. Desetimilionový otvírák tohohle remaku nemůže být hodnocen ani jako zklamání, ani jako milé překvapení, v lednové nadprodukci prostě nebylo na další horor místo. A pokud bylo, rozhodně ne na další provarovou předělávku asijské duchařiny. Příběh dvou sester v kinech nasbírá zhruba dvacet milionů, koneckonců, o moc víc asi ani nestál.

Na čtvrté a páté pozici vytrvávají dvě stálice – rodinný Hotel pro psy i Eastwoodovo Gran Torino utržily po osmi milionech. Pro Hotel to znamená průběžných 48 mega, pro Torino už kolosálních 111.

Na šestku spadl Milionář z chatrče se sedmi miliony. Má cenu znovu opakovat, že i ten si na sebe pořádně vydělal a že ještě pěkných pár milionů přisype díky oscarovému ceremoniálu? Předpokládám, že ne.

Až na sedmém místě se tentokrát krčí třetí Underworld, jehož propad o 65% na sedm milionů za víkend jen potvrzuje, že letos mají teenagerské novinky zas o chlup menší výdrž. Spousta filmů mile překvapí svými tržbami během premiérového víkendu, málokterý ale přežije druhý víkend. Underworld 3 padá střemhlav a proto na něm producenti příliš nevydělají. Při rozpočtu 35 milionů by potřebovali utržit zhruba dvojnásobek oproti průběžným 32 milionům.

Ještě hůř na tom jsou tvůrci bezzubé komedie New in Town s Renée Zellweger. Kinaři o tuhle primitivní taškařici nejevili zájem a New in Town tak nasbírala jen šest milionů z 1941 kin. Renée holt komedii utáhne pouze jako Bridget Jonesová, jinak musí být ráda i za osmé místo.

Desítku uzavírají úspěšný hororový remake My Bloody Valentine 3D a propadák Inkoustové srdce.

Za týden se těšme na smršť novinek. Ukáže se gaimanovská Coraline, slaboduchý Růžový panter 2, sci-fi Push, romantická konverzačka Až tak moc tě nežere a v pár kinech i dlouho odkládaní Fanboys.

Kompletní tržby zde.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace