Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Druhé kolo USA vs SSSR


ikona
Mr. Hlad
sport
 

Téměř každý měsíc se v amerických kinech objeví nějaký ten sportovní film, ale do těch evropských se z nich dostane tak každý desátý. Čím to je? Důvody jsou dva. Tak zaprvé – jsou to AMERICKÉ sportovní filmy. To znamená, že jsou plné patosu, cti a lidových hrdinů, kteří se dostali ze dna až na vrchol a splnili si svůj sen. Zkrátka americké téma pro americké publikum. Zadruhé – výběr sportů. Většina těchto filmů je o baseballu nebo americkém fotbalu, což jsou sporty, jež nikoho východní straně Atlantiku nezajímají a většina evropských diváků ani nezná pravidla. Hokejových filmů, které by mohly uspět, je minimum a nepočítáme-li osobitou Nakládačku s Paulem Newmanem, stojí za zmínku snad jen Hokejový zázrak, jenž však trpí zmíněným patosem.

Hokejové filmy by v Evropě uspět mohly, ale zatím se do nich zkrátka nikomu moc nechtělo. Zkušený scénárista John Rice, jenž je zodpovědný například za Kód Navajo, to ale zkusí. Jeho režijní debut Stan`s cup by měl však hrát spíše na veselejší notu. Hlavním hrdinou bude bývalá hokejová hvězda, jež dnes žije jen ze své minulé slávy a z faktu, že byla u toho, když americký tým v roce 1980 (a v Hokejovém zázraku) porazil výběr Sovětského svazu. Teď se ale nudí, a tak se rozhodne zorganizovat odvetu. Americký tým VS soupeř z bývalého východního bloku, tentokrát však s vráskami v obličeji, nadváhou a podstatně menší jistotou na bruslích. Rice se nechal slyšet, že Stan`s Cup by měl být film ve stylu Do naha! a že spíš než dalšího příběhu o velkém vítězství můžeme čekat bandu divných hrdinů a hořký humor. Teď už jen do hlavní role sehnat někoho, kdo na bruslích nebude vypadat jako přiožralý lenochod.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace