Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Ving Rhames, rasisti a číšníci


ikona
Mr. Hlad
afrikafreddy highmore
 

Ving Rhames je jeden z těch herců, kterýmje na škodu, jak vypadají. Medvědí postava a hluboký hlas ho většinou předurčují k rolím v akčních filmech nebo thrillerech, když však Rhames dostal šanci, ukázal, že jeho herecký rejstřík je podstatně širší. Hvězdou se však nikdy nestal a většině diváků zůstává jeho tvář známá jen ze dvou rolí. Tou první je Luther Strickel, parťák Toma Cruise ze série Mission: Impossible, a druhou, možná ještě výraznější, mafián Marsellus Wallace z Tarantinova Pulp Fiction. Jeho scénu s Brucem Willisem, brokovnicí, Zedem a letlampou člověk z hlavy zkrátka hned tak nedostane.

Rhames by ale rád připomenul, že umí nejen vypadat tvrdě, ale i dobře hrát, a proto se objeví ve filmové adaptaci divadelní hry Master Harold. Tam by si měl zahrát hlavní roli postaršího důstojného číšníka, který pracuje v Jihoafrické republice a slouží jen té nejvyšší – bílé - společnosti. Při své práci se jednoho dne seznámí s chlapcem jménem Hally a namísto toho, aby si zachoval profesionální odstup, začne mu tak trošku nahrazovat otce. Bohužel v době, kdy v Jihoafrické republice vládl apartheid a mít černou barvu pleti byl poměrně zásadní problém, tohle mohlo znamenat jen problémy. Vedle Vinga Rhamese se objeví i Freddie Highmore a film by měl režírovat zatím neznámý Lenny Price, jenž si zahrál roli Hallyho v roce 1982, kdy měla divadelní hra premiéru na Broadwayi s Danny Gloverem v hlavní roli a poté si ji dokonce i sám zrežíroval. Téma je to rozhodně „oscarově pozitivní,“ tak uvidíme, jestli o tomhle malém filmu ještě neuslyšíme.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace