Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nadace Rolanda Emmericha


ikona
Mr. Hlad
roland emmerich
 

Žánr science fiction je momentálně poměrně opomíjený a Den, kdy se Země zastavila svými výdělky ukazuje, že nás nejspíš v nejbližší době žádná výraznější změna v tomto směru nečeká. Na scifi je potřeba hodně peněz a s návratností to bývá poměrně obtížné. I tak ale ve vědeckofantastickém literárním žánru existuje ještě hodně příběhu, které by si zasloužily přítmí kinosálu. Jedním z nich by měla být bezpochyby i kultovní Nadace Isaaca Asimova. Když se v Hollywoodu naposledy někdo rozhodl pokusit se natočit něco z díla tohoto vizionáře, byla z toho hodně stylová a zábavná podívaná s názvem Já, Robot. I když s předlohou neměla akční pecka Alexe Proyase nic moc společného, diváci si rozhodně nestěžovali.

U Nadace ale možná budou. Režírovat by ji totiž měl Roland „ukážu vám tisíc způsobů, jak zničit svět“ Emmerich. V létě uvidíme jeho 2012, kde nás nejspíš opět čekají trikové orgie, hloupý scénář a další pokus o absolutní destrukci naší planety. Je možné, že Emmericha už natáčení podobných filmů trošku nudí a rád by si zkusil něco inteligentnějšího, ale spíš se dočkáme velmi volné adaptace sedmidílné scifi klasiky. A o co v ní jde? O složitý matematický vzorec, díky němuž se dá předpokládat, jakým způsobem se bude lidská rasa vyvíjet v budoucnosti. A výsledky propočtů nejsou ani trošku optimistické. Nadace patří mezi nejslavnější díla science fiction a fanoušci by nejspíš nezvládli další typickou emmerichovštinu. Nebo ano?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace