Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Ježíšek má rád Foxe


ikona
imf
watchmen
 

Nejdřív ta knižní adaptace se psem v hlavním i vedlejší roli (Marley and Me), která trhá rekordy v amerických kinech, a pak i mnohem větší, docela nečekaný vánoční dárek od Warnerů. Že by si studia něco dávala navzájem? Dobrovolně tedy ne, ale když soudce řekne, musí i armády dobře placených právníků hledat postranní uličky. Velká soudní pře o Watchmeny se původně měla konat až v půlce ledna, ale kalifornské soudy evidentně chtěly mít jasno před Vánocemi. A tak se alespoň předběžně vyjádřily k situaci po prostudování všech dokumentů. Na jedné straně Warneři, na druhé Foxové, přetahujíc se svorně o práva k Watchmenům. Více si o této vypečenosti můžete přečíst tady. Nutno dodat, že Foxům by se Watchmeni hrozně hodili. Letos se ocitli na samotném chvostu studiového žebříčku a plodí jeden komerční průšvih za druhým. A teď to vypadá, že celkem lacino přijdou ke spoustě peněz. Soudce totiž prohlásil, že právo na distribuci filmové adaptace Mooreova comicsu mají oni. Co z toho vyplývá? Že se s nimi Warneři budou muset nějak dohodnout.


Foxové přirozeně nemohou vztáhnout ruku na dílo, které vzniklo pod hlavičkou konkurenčního studia, ale mohou v případě neshod distribuci pozastavit a hádat se do krve o procenta ze zisku nebo nějakou kompenzaci, ať už bude v amerických dolarech nebo v nějakých těch právech na jiné projekty. Ultimátní šmelina, kterou Warneři budou muset překousnout, protože po předběžném rozhodnutí to v případě jakéhokoliv odvolání vypadá na léta se táhnoucí proces. Fanoušci by se teď minimálně měli začít bát o březnovou premiéru, protože vzhledem k vývoji situace je nereálné, že by se obě studia rychle dohodla. Warneři sice letos vydělali skoro dvojnásobek toho co Foxové, ale o svojí miliardu se určitě nebudou chtít dělit. Čeká nás tak velice zajímavé divadýlko, proti kterému je vyjednávání herců s asociací producentů nudným odvarem. Tak honem do komentářů a řekněte nám komu fandíte a proč. :)

p.s. Vzhledem k tomu, že předběžné rozhodnutí vyznělo kladně pro Fox a v lednu se stane právoplatným (pokud se studia do té doby nedohodnou), za stávající situace Warneři NESMÍ film jakýmkoliv způsobem distribuovat a dokonce na něm ani jakkoliv vydělávat. Ouch.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace