Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Blu-ray topí pod kotlem


ikona
imf
blu-ray
 

Zatímco HD-DVD zatím spokojeně klimbá pod pokličkou, konkurenční Blu-ray už chystá první radikální kroky. Možná je to i reakce na microsoftí čachry ohledně podpory jediného next-gen formátu v nových Windows (Bill samozřejmě počítá jen s HD-DVD), ale mnohem pravděpodobněji to lze přičíst agresivní politice Sony, která vždycky s velkým úsilím prosazuje vlastní technologie. Mnohokrát na to už dojela, ale tentokrát sází vysoko a nechce nic ponechat náhodě.

Spřátelená studia tak začnou již v létě uvádět na trh jak novinky, tak starší tituly na dvojvrstvých Blu-ray discích o kapacitě 50GB. Technicky se jedná o 1920x1080p obraz a zvukové formáty Dolby Digital a DTS v maximálních možných bitratech. Studia neuvedla, zda se jim podaří zaplnit celou dostupnou kapacitu, změny bychom si každopádně měli všimnout i u menu jednotlivých disků, která budou také v HD a zřejmě mnohem propracovanější, než jejich DVD bratříčkové. Sony počítá jak s podporou ze strany Playstation 3 (ta však vyjde nejprve v Japonsku, do USA se dostane až na podzim), tak výrobců HW. První stolní přehrávače a DVD mechaniky by se měly objevit během léta, funkční verze však budou k vidění i na blížící se výstavě International CES 2006 v Las Vegas, největším veletrhu spotřební elektroniky vůbec. Je pravděpodobné, že studia zde budou prezentovat první dokončené tituly. Počítá se s čtyřmi tituly měsíčně v první vlně (léto) a koncem roku by se chtěla studia dostat až na deset titulů měsíčně. A na co se tedy můžeme těšit?

SONY/MGM: The Fifth Element, Bram Stoker's Dracula, Desperado, For a Few Dollars More, The Guns of Navarone, Hitch, House of Flying Daggers, A Knight's Tale, Kung Fu Hustle, The Last Waltz, Legends of the Fall, Resident Evil Apocalypse, Robocop, Sense and Sensibility, Stealth, Species, SWAT, XXX, Black Hawk Down a The Bridge on the River Kwai.

Paramount: Four Brothers, Sahara, Aeon Flux, Sky Captain and the World of Tomorrow, The Italian Job, Tomb Raider, U2: Rattle and Hum, Sleepy Hollow, We Were Soldiers, The Manchurian Candidate, Mission: Impossible I a II.

20th Century Fox: Fantastic Four, The League of Extraordinary Gentlemen, Behind Enemy Lines, Kiss of the Dragon a Ice Age.

Liongate: Lord of War, The Punisher, The Devil's Rejects, Saw, T2: Judgment Day, Reservoir Dogs, Total Recall, Dune a Rambo: First Blood.

Seznam titulů se bude nadále rozrůstat a tak se jistě vyplatí uvažovat o investici. Už kombinace Blu-ray mechanika + 21" CRT monitor + odpovidajici SW přehrávač, by vám po vizuální stránce mohla přinést neopakovatelný zážitek. Je jasné, že na skutečnou revoluci si budeme muset počkat do příštího roku, ale její kolečka už se pomalu a jistě roztáčejí.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (19)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace