Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Punisher příště leda na DVD


ikona
Cival
tržby
 

Po Díkuvzdání přichází v amerických kinech kocovina. S kocovinou strmé pády. Těch se vyvarovala jen trojice filmů: Čtvery Vánoce (-41%), Stmívání (-50%) a čtvrtá Austrálie (-52%). Všichni ostatní padli o víc jak 60%. A na kasovní žebříček tak je velmi smutný pohled.

Raduje se jen vánoční taškařice s Vincem Vaugnem a Reese Witherspooon, která má díky osmnáctimilionovému přívažku na kontě už sedmdesát mega, raduje se i mnohokrát propírané Stmívání. Třetí Bolt přibrzdil, od průběžného mezisoučtu 79 milionů ale není k vysněné stovce příliš daleko.

Dál už je to horší, přičemž všechny neúspěchy, ať zřejmé nebo relativní, charakterizují přepálené rozpočty. Čtvrtá Austrálie zatím nasbírala třicet milionů a i když se divákům nakonec docela líbí, nálepku drahého propadáku z ní nic nesejme.

Rozpačité bude nakonec hodnocení i dvou velkých podzimních hitů. Quantum of Solace prozatím nastřádalo 150 milionů, což při výrazně vyšším rozpočtu nelze klasifikovat jako jasný úspěch. Samozřejmě že Bond ve zbytku světa zabral, za chvíli překoná i metu půl miliardy dolarů, po famózním otvíráku se ale rozhodně čekalo víc. Mnohem víc. Někdo bude mluvit o nepochopeném veledíle, jiný přičte rychlé propady na vrub nespokojenosti s vizí Marca Forstera. Producenti by každopádně měli dobře zvážit, kam až je může příště dovést rozpočtová spirála.

Víceméně to samé platí pro Madagaskar 2. Skvělý otvírák, rychlé poklesy, přesto 165 milionů na kontě jen ze Severní Ameriky (na 200 stačit nebude). Při stopadesátimilionovém rozpočtu to ale stále není zázračný výsledek, zvlášť když zbytek světa přisypal zatím jen 125 melounů.

Sedmý Kurýr 3 takové problémy nemá, protože jde de facto o nízkorozpočtovou žánrovku. Ke štěstí musí jeho producentovi Lucu Bessonovi stačit skutečnost, že i  čtyři a půl milionu z druhého víkendu stačilo na skolení restartu Punishera. Punisher: War Zone se velku nepochopitelně zbavil Thomase Janea a začal slibovat velké věci se seriálovým hrdinou Rayem Stevensonem. Ten v trailerech neoslnil, levnou comicsovou produkcí opakovaně prošel jako panák, co si omylem zarazil vařečku do řitě. Režisérka Lexi Alexander se navíc veřejně rozhádala s producenty a těm teď nezbývá než plakat. Rozpočet 35 milionů se při čtyřmilionovém otvíráku nevrátí ani zčásti, Punisher: War Zone totiž neutrží ani devět milionů! Kapitální průšvih a konec Punishera na filmovém plátně. Můžeme jej čekat leda tak ve videopůjčovnách, za pár let a s jiným hercem v hlavní roli. Mimochodem, „neúspěšný“ první Punisher nasbíral při stejném rozpočtu 54 milionů celosvětově. Život má smysl pro ironii.

Na devátém místě se uvedl muzikál Cadillac Records, jenž ze sedmi stovek kin vytáhl tři a půl milionu. Desítku uzavírá levná komediální stálice Role Models.

Za týden se do žebříčku už vejde expandující oscarový favorit Milk a dost možná i klasická vánoční komedie Nothing Like the Holidays. Reputaci si zkusí napravit Foxové díky velkolepé nové verzi Dne, kdy se zastavila Země, naopak naprostým fiaskem asi skončí uvedení animáku Delgo.

Kompletní výsledky zde.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace