Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Herci stále rebelují


ikona
imf
 

Pod tunou informací o celosvětové finanční krizi to možná zapadlo, částečně i proto, že se všichni bojíme, že měl Paul W.S. Anderson pravdu a všichni budeme v roce 2012 sedět za katrem a sledovat na kabelovce Rallye smrti (nečtěte depresivní předpovědi ekonomů, běžte se na to podívat do kina), ale někoho by možná zajímalo, jak si stojí herecká asociace SAG v souboji s hollywoodskými producenty. Už zhruba půl roku trvá bezvětří v dohadování se o nové smlouvy. Ty staré přesluhují a herci pořád ještě vyhrožují stávkou a sypou ze sebe jedno naštvané PRko za druhým. 

Stávkovat by mohli a mají na to plné právo. Producenti oponují tím, že všechny ostatní asociace se spokojily s "rozumnými podmínkami" a že v období krize nikdo nemůže očekávat jakékoliv prémie. Vedení SAG je popravdě v dost nezáviděníhodné situaci psa, který štěká, ale sotva někoho pokouše. Pro schválení stávky potřebují 75 procent hlasů svých členů, přičemž sami ve výzvě upozorňují na to, že pokud se půjde do ulic, všichni si budou muset od úst utrhnout pořádně velký krajíc. 

To se ostatně vědělo už před půl rokem, kdy se vyhrožovalo bez jakéhokoliv povědomí o tikající ekonomické atomovce. Takže jak? Bude stávka nebo ne? Pravděpodobnost je minimální, ale tyhle nedořešené účty by producentům mohly vrazit kudlu do zad ve chvíli, kdy to budou nejméně čekat. A my se pak hezky svezeme s nimi.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace