Keanu Reeves a David Fincher jsou v Hollywoodu tak trochu za exoty. Ten první především proto, že je mu v podstatě jedno, jak bude vypadat jeho budoucnost. Střídá zajímavé a role s těmi naprosto zaměnitelnými a mezi natáčením hraje v kapele, kterou by nebýt jeho nikdo neznal. David Fincher zase střídá natáčení čistě komerčních filmů s tím, co ho baví a většinou moc nevydělá. Zodiac rozhodně nebyla klasická detektivka a i když se Podivuhodný případ Benjamina Buttona tváří jako oscarový materiál, pro akademii bude příběh muže, jenž stárne pozpátku, možná příliš velké sousto. A to samé by se dalo říct i o ambiciózním Reevesově scifi Den, kdy se zastavila země.

Fincher a Reeves hodlají v nejbližší budoucnosti spojit svoje síly a i když o jejich novince není známo skoro nic, na první pohled to vypadá, že půjde o překvapivě hodně normální film. Měl by se odehrávat v kuchyni a hlavním hrdinou by měl být kuchař. To je vše, co se ví, dál není znám ani název. Každopádně i když se na první pohled v kuchyni nemůže stát prakticky nic, o čem by mohl Fincher natáčet film, možnosti pro jeho kamerové exhibice tu jsou. Průlety skrze makaróny by mohly být cool a vůbec celá snaha zachytit v kuchyni chutě a vůně nabízí Fincherovi slušné možnosti k vyřádění se. A když v Parfému Tom Tykwer dokázal zachytit kouzlo voňavek, proč by Fincher nemohl podobně uspět při vaření svíčkové?